fbpx

Το ΚΠΙΣΝ θα φέρει τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο στις οθόνες μας, stay tuned!


Το δεύτερο lockdown έχει βρει τους περισσότερους από εμάς με στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι, γιατί ποιος νοιάζεται πλέον που είμαστε μόνο στα μέσα Νοεμβρίου; Εδώ έχουμε ξεκινήσει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες από τον προηγούμενο μήνα κιόλας.

Είναι δεδομένο ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, χωρίς φανφάρες, βόλτες στους στολισμένους δρόμους, οικογενειακά τραπέζια και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς. Για την ακρίβεια, φέτος έχουμε σκοπό να πιούμε, σπίτι προφανώς, για να γιορτάσουμε το 2020 να φεύγει από τις ταλαιπωρημένες ζωούλες μας.

Με αφορμή, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και το γεγονός ότι η περίοδος των γιορτών θα έχουν περισσότερη δόση μελαγχολίας από αυτή που έχουν κανονικά, το ΚΠΙΣΝ ανακοίνωσε πως δεν έχει σκοπό να μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα προσπαθήσει να μεταδώσει με τον δικό του μοναδικό και πρωτοφανή τρόπο, τη χαρά, τη ζεστασιά και την ελπίδα των Χριστουγέννων που έχουμε ανάγκη να νιώσουμε. Εντάξει, καταλαβαίνετε πως το φετινό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τούμπες στο πατινάζ.

Μπορεί λοιπόν τα τελευταία χρόνια να έχουμε μάθει στην σταδιακή αποκάλυψη του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων, φέτος όμως η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο που θα ζωντανέψει στις οθόνες μας από την 1η Δεκεμβρίου.

Για πρώτη φορά και λόγω των συνθηκών, η ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (SNFCC.org), το κανάλι στο Youtube και η σελίδα στο Facebook με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα παρουσιάσουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και θα φέρουν τον κοινό πιο κοντά, σε μια κοινή και μοναδική εμπειρία.

Όπως δήλωσε και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου:

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά από την ασφάλεια του σπιτιού του. Πρόθεσή μας είναι, όπως κάθε χρόνο, να προσφέρουμε στιγμές χριστουγεννιάτικης μαγείας και να δώσουμε σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται, την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία των γιορτών στο ΚΠΙΣΝ.

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα του ΚΠΙΣΝ θα ανάψουν στις οθόνες, σηματοδοτώντας την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου. Οικοδεσπότης της διαδικτυακής εκδήλωσης θα είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς, σε μια παράσταση εμπνευσμένη από τα μουσικά lives της «Ταράτσας του Φοίβου».

Η γιορτή θα μεταδοθεί μέσω live streaming την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, στις 19.00.

Όμως οι εκπλήξεις που ετοιμάζει το ΚΠΙΣΝ δεν σταματούν εκεί. Ο Δεκέμβριος θα είναι ένας μήνας με εορταστική ατμόσφαιρα. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δημιουργικά εργαστήρια είναι μερικά από τα events του προγράμματος. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το ΚΠΙΣΝ, υπόσχεται μοναδικές εκδηλώσεις για ρεβεγιόν στο σπίτι.

Το σίγουρο είναι ότι θα στηθούμε στην οθόνη μας εκείνη την ημέρα! 

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα snfcc.org/DecemberProgram και στις σελίδες στα social media @SNFCC.


To ωράριο λειτουργίας για τον Νοέμβριο 2020, είναι:

  • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά 06.00-22.00
  • Υποδοχή ΚΠΙΣΝ: καθημερινά 09.00-22.00
  • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 09.00-22.00
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET