Δεν ξέρω αν φταίει η όλη κατάσταση ή είμαι άνθρωπος των Χριστουγέννων, αλλά ανυπομονώ όσο τίποτα να έρθουν.
Όχι ότι θα περάσουμε τις γιορτές όπως θα θέλαμε, αλλά λίγο οι στολισμένοι δρόμοι και τα σπίτια, λίγο οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που περιμένω να κυκλοφορήσουν για να τις απολαύσω στον καναπέ μου με τη φλις κουβερτούλα μου και τη ζεστή μου σοκολάτα και τα jingle bells που θα παίζουν στο λάπτοπ όλη μέρα, κάπως φτιάχνει η διάθεση, δε νομίζετε;
Ανεξάρτητα, πάντως, με όλα αυτά, αδημονώ – μου τρέχουν ήδη σαλάκια για την ακρίβεια – να αγοράσω τα πρώτα μελομακάρονα. #teamμελομακάρονα, ξεκάθαρα.
Θα χρειαστεί δυστυχώς να περιμένω πολύ ακόμα, εκτός κι αν ταξιδέψω στην όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου οι φούρνοι της πόλης πρωτοτύπησαν φέτος μιας και έχουν ήδη ξεκινήσει το… ζέσταμα.
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και με τη θερμοκρασία να παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα για φθινόπωρο, οι αρτοποιοί έχουν ήδη βάλει στις βιτρίνες τους, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν καταναλωτές. Σαν κι εμένα, ένα πράγμα.
Και καταπώς φαίνεται η απόφαση τους να μυρίσουν τις γειτονιές με χριστουγεννιάτικα γλυκά, κάθε άλλο παρά λάθος δεν ήταν, αφού τα πελατάκια περίμεναν με προσμονή και υπήρξε αρκετή κατανάλωση, σύμφωνα και με την πρόεδρο της Ένωσης Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια.
«Γλυκά υπάρχουν όλο τον χρόνο. Η προσμονή όμως κάνει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ακόμη πιο γλυκά. Έχουν ξεκινήσει κάποιοι συνάδελφοι και παρασκευάζουν, ενώ οι πελάτες το βλέπουν θετικά. Εμείς ξεκινάμε να αχνίζουμε και να μελώνουμε μπας και βοηθηθεί και η δική μας δουλειά. Ξεκινώντας από τώρα, να τονωθεί η κίνηση και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.