ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Τιμωρία χωρίς PS ζητά περίπου ο Μακρόν για τους νέους ταραξίες, αλλιώς πρόστιμο στους γονείς!

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα, αντίστροφα.

Neopolis Team

5 Ιουλίου, 2023

Photo / Lewis Joly

Τα τελευταία επεισόδια στη Γαλλία μας έπεισαν ότι η Emily μας λέει ψέμματα τόσο καιρό. Και τη θεωρούσαμε φίλη μας…

Το Παρίσι δεν είναι η πόλη του έρωτα, είναι η πόλη των διαμαρτυριών, των επεισοδίων, των βανδαλισμών. Λίγους μήνες νωρίτερα, ένας νόμος για το συνταξιοδοτικό στάθηκε αφορμή να γεμίσουν οι δρόμοι με χιλιάδες οργισμένο κόσμο, ενώ τώρα, η αστυνομική βία που στέρησε τη ζωή ενός 17χρονου αγοριού, του Ναέλ, έχει φέρει στην πόλη το απόλυτο χάος.

Praying for the influencers που περίμεναν πώς και πώς το καλοκαίρι για να ποζάρουν κάτω από τον Πύργο του Άιφελ με μια σαμπάνια στο χέρι και τελικά έπεσαν πάνω στο δεύτερο γύρο της γαλλικής επανάστασης. Τα απρόοπτα της δουλειάς…

Αφού, λοιπόν, ο Μακρόν αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του για να ασχοληθεί με την κατάσταση της χώρας του, επέστρεψε στη Γαλλία και πάνω στο brainstorming που εικάζουμε ότι έκανε με την ομάδα του, κατέληξε στην ιδέα ενός προστίμου.

Ειδικότερα, για να ελεγχθούν τα επεισόδια στα οποία λαμβάνει μέρος μεγάλο ποσοστό νέων, ο Πρόεδρος της Γαλλίας απειλεί τους γονείς με πρόστιμο για κάθε παιδί/νέο που συλλαμβάνεται για τους βανδαλισμούς. Αυτό σαν μια απέλπιδα προσπάθεια, αφού λίγο νωρίτερα είχε απευθυνθεί ξανά στους γονείς, λέγοντάς τους πάνω-κάτω να μαζέψουν τα παιδιά τους από τους δρόμους.

Την ίδια ώρα εντωμεταξύ, έκανε το πιο μπουμεροσχόλιο που θα μπορούσε να κάνει κανείς, αφού κατηγόρησε τα video games για τη βίαιη συμπεριφορά των νέων στους δρόμους της πόλης.

Γενικά, αυτό που θα ήθελε να ζητήσει ο Μακρόν από τους γονείς είναι να βάλουν ένα μήνα τιμωρία τα παιδιά τους χωρίς playstation, μπας και ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δεν πλήγωσε αρκετά τον εγωισμό τους ωστόσο και τώρα προτείνει την ιδέα επιβολής προστίμου, με ταχεία πληρωμή, σε γονείς των οποίων τα παιδιά τους συλλαμβάνονται για λεηλασίες ή βανδαλισμούς. Ο Μακρόν θεωρεί πως το εν λόγω μπορεί να ηρεμήσει η κατάσταση στη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET