ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία η νέα πλατεία της Ομόνοιας, μακάρι να παραμείνει τόσο εντυπωσιακή!

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, ας μην ισχύει το ίδιο και σε αυτήν την περίπτωση.

Δήμητρα Πραντάλου

20 Φεβρουαρίου, 2020

Η πλατεία της Ομόνοιας εδώ και κάμποσους μήνες παραμένει κλειστή λόγω εργασιών, προκειμένου να καθαρίσει (για να ξαναβρωμίσει σε χρόνο ρεκόρ) και να αναπλαθεί, με το παλιό συντριβάνι να επιστρέφει ξανά στη θέση του. Το καλοκαιράκι είναι μπροστά μας και προβλέπεται καυτό, οπότε θα γίνουν και μπανάκια.

Για να μην είμαστε όμως αρνητικοί, να πούμε ότι η πλατεία την ήθελε την αναβαθμισούλα της και είναι πολύ ευχάριστο που επιτέλους συμβαίνει και μάλιστα σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί σε όλους εμάς που θα την θαυμάζουμε καθημερινά. Πραγματικά, όμως, ευχόμαστε όντως να παραμείνει καθαρή και χρήσιμη για πολύ καιρό.

Μέχρι να γίνουν πλήρως τα αποκαλυπτήρια, να πούμε πως το συντριβάνι θα έχει διάμετρο 30 μέτρων, θα διαθέτει 13 πίδακες, με τον κεντρικό πίδακα να προβλέπεται ότι θα δίνει ώθηση ύψους 20 μέτρων στο νερό, 188 δέσμες νερού και 90 υποβρύχιους προβολείς, οπότε καταλαβαίνετε ότι θα χαρίσει άλλον αέρα στην ιστορική πλατεία της Ομόνοιας. Επιπλέον, μιας και απ’ την καρδιά της Αθήνας η απουσία του πράσινου είναι αισθητή, το συντριβάνι είναι περικυκλωμένο από λίγο γκαζόν.

Προς το παρόν, όλα αυτά δεν μπορούμε να τα δούμε, μιας και η πλατεία είναι κλειστή, ωστόσο κυκλοφορούν ήδη μερικές φωτογραφίες και κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Κυρίως όμως, εντυπωσιάζει η νυχτερινή λήψη που αναρτήθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων και πραγματικά είναι να απορείς που η κάποτε αριστοκρατική περιοχή της πρωτεύουσας έχει υποστεί τόσο πολλά.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τις εργασίες που προείπαμε, αλλά και τον ατέλειωτο φωτισμένο δρόμο με τα χαρακτηριστικά κτίρια της Αθήνας. Σοβαρά τώρα, είναι υπέροχη.

Να σας πούμε κάτι, ίσως και να ήρθε η ώρα της Ομόνοιας να αλλάξει…

Ακόμη όμως, κυκλοφορούν μερικές εικόνες όπου φαίνεται το συντριβάνι να βρίσκεται σε λειτουργία και να είναι γεμάτο νερό. Ξαναλέμε, πολύ ωραίο το σκηνικό, ελπίζουμε απλώς να κρατήσει καιρό και να μην έχει την ίδια τύχη με προηγούμενες προσπάθειες.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET