ΕΛΛΑΔΑ

Μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ της Αθήνας!

Μέσα στον Ιούλιο εξετάζεται η δοκιμαστική έναρξη λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αρχικά θα λειτουργήσουν και τα δύο συστήματα άγνωστο μέχρι πότε καθώς δεν έχουν διασυνδεθεί τα συστήματα του ΟΑΣΑ με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να ανοίγουν ταυτόχρονα όλες οι πύλες με το πάτημα ενός κουμπιού. Παράλληλα, σύμφωνα με το […]

Neopolis Team

4 Ιουλίου, 2017

Μέσα στον Ιούλιο εξετάζεται η δοκιμαστική έναρξη λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αρχικά θα λειτουργήσουν και τα δύο συστήματα άγνωστο μέχρι πότε καθώς δεν έχουν διασυνδεθεί τα συστήματα του ΟΑΣΑ με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να ανοίγουν ταυτόχρονα όλες οι πύλες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Παράλληλα, σύμφωνα με το euro2day.gr, ανοιχτές μένουν οι εκκρεμότητες με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς ο ΟΑΣΑ έστειλε νέο φάκελο στον οποίο αναφέρεται πως στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών που θα καταγράφονται δεν θα περιλαμβάνεται ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).

Ωστόσο, η καταγραφή των στοιχείων με τις διαδρομές κάθε χρήστη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι απαραίτητη ώστε να εφαρμοστεί μελλοντικά η κλιμακωτή χρέωση που είναι και πιο δίκαιη.

Όμως, μέχρι να λυθεί η εκκρεμότητα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η διοίκηση του ΟΑΣΑ δε μπορεί να προμηθευτεί τις ηλεκτρονικές κάρτες αφού δε γνωρίζει ποια στοιχεία θα αναγράφονται σε αυτές.

Αν και οι επαναφορτιζόμενες ηλεκτρονικές κάρτες είναι η κυριότερη μορφή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα υπάρχουν και μαγνητικές κάρτες (χωρίς δυνατότητα επαναφόρτισης) αλλά και χάρτινα εισιτήρια με τα οποία οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό διαδρομών.

Για να δούμε, πως τελικά θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και πόσο εύχρηστο θα είναι από το επιβατικό κοινό, το οποίο αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ηλικιωμένους ανθρώπους.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET