ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Εξάμηνη παύση καθηκόντων σε πανεπιστημιακό για σεξιστικά σχόλια!

Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται και σε αργία.

Neopolis Team

21 Απριλίου, 2022

Αν κάτι μας δίνει μια δόση ελπίδας και ικανοποίησης διαβάζοντας τις καταγγελίες για ανάρμοστες συμπεριφορές καθηγητών απέναντι σε φοιτητές, αυτό είναι η διάσταση που παίρνουν πλέον τέτοια ζητήματα, καθώς και η αντιμετώπισή τους. Είναι σημαντικό να γίνει ξεκάθαρο πως η παρενόχληση (λεκτική και σωματική) δεν είναι ανεκτή και τις φορές που υφίσταται, δε θα μένει ατιμώρητη.

Με χαρά παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της υπόθεσης του καθηγητή Νομικής ΕΚΠΑ, η οποία έχει φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδίκων της Αθήνας, αφού πρώτα έφερε κοντά την πανεπιστημιακή κοινότητα προκαλώντας τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει υπάρξει ποτέ στη Σχολή. Την ίδια ώρα, ένα μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Παν/μίου Θεσσαλίας τέθηκε σε αργία στην οποία βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο, ύστερα από καταγγελίες φοιτητριών για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξιστικά σχόλια.

Για άλλη μία φορά, πρόκειται για ιστορία που κρατάει χρόνια, και συγκεκριμένα δύο, ενώ σημειώνεται ότι από τις πρώτες καταγγελίες το πανεπιστήμιο έλαβε δράση. Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Ζήσης Μαμούρης, στο magnesianews.gr, το Πειθαρχικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Τρίτη 12/4, αποφάσισε να προχωρήσει και στην παύση των καθηκόντων του για έξι μήνες. Η κατηγορία ήταν για παράβαση καθήκοντος, έχοντας ανάρμοστες συμπεριφορές, με τον Πρύτανη να σημειώνει πως δεν υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις. Όσο για το αν θα υπάρξει νομική εξέλιξη του θέματος, ο ίδιος δεν απάντησε.

Σημειώνεται πως εν λόγω καθηγητής διδάσκει σε αρκετά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και σε άλλες Σχολές. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET