ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Φοιτητές ντύνονται σαν «εσκιμώοι» για να αντέξουν το κρύο στα αμφιθέατρα!

Μάλιστα τους προτείνουν «να κάθονται όπου χτυπάει ο ήλιος» αφού δεν υπάρχουν χρήματα για… θέρμανση!

Neopolis Team

4 Μαρτίου, 2022

Η κατάσταση στα πανεπιστήμια έχει κάπως έτσι: ελλιπή μέτρα κατά του κορωνοϊού, άθλιες συνθήκες σε φοιτητικές εστίες, ανύπαρκτη θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο, αλλά hey, τουλάχιστον θα έχουμε ειδικό σώμα φύλαξης!

Δυστυχώς, όσες μεγάλες διακρίσεις (1, 2) κι αν διαβάζουμε κατά καιρούς – οι οποίες είναι όντως πολύ ενθαρρυντικές -, το γεγονός ότι βασικά πράγματα ακόμα να γίνουν αυτονόητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί ανοιχτή πληγή. Δεν είναι πολυτέλεια να επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες σε αμφιθέατρα και αίθουσες εν ώρα μαθήματος, ούτε υπερβολικό το αίτημα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μας φάνηκε αστείο την πρώτη φορά το κάλεσμα των καθηγητών στους φοιτητές να ντυθούν ζεστά για την εξεταστική τους πριν λίγο καιρό, ωστόσο το πρόβλημα ακόμα να «αποκατασταθεί» και το μάθημα στα αμφιθέατρα εξακολουθεί να μη διαφέρει σε τίποτα από την παραμονή σε εξωτερικό χώρο που η θερμοκρασία είναι κάτω από 10°C.

Όσο για τις λύσεις που δίνουν καθηγητές, είναι κάτι αντίστοιχο με το «να κινείστε με τα ΜΜΜ, αν δεν έχετε λεφτά για βενζίνη» που μας προτείνουν άλλοι. Συγκεκριμένα, φοιτητές καταγγέλουν στο alfavita.gr ότι οι καθηγητές τούς προτρέπουν να κάθονται εκεί που χτυπάει ο ήλιος για να ζεσταθούν, ενώ η προκλητική απάντηση των αρμοδίων για την κατάσταση, είναι πως «Φέτος το κονδύλι δε φτάνει για τη θέρμανση».

Ειδικότερα, μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών αναφέρουν πως:

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που η οικογένειά μας πληρώνει πανάκριβα το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και γενικότερα το ρεύμα, την ώρα και την στιγμή που στα Γιάννενα οι θερμοκρασίες καθημερινά είναι κάτω των 10°C, την ίδια ώρα που το κόστος ζωής των φοιτητών είναι στα ύψη, οι φοιτητές του τμήματος μηχανικών επιστήμης υλικών έρχονται αντιμέτωποι με τις πολικές θερμοκρασίες μέσα στα αμφιθέατρα.», προσθέτοντας πως σε πρόσφατη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «φέτος το κονδύλι δεν φτάνει για την θέρμανση».

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καθημερινά οι φοιτητές έρχονται ντυμένοι σαν “εσκιμώοι”. Έχει γίνει δεδομένο ότι θα ντυνόμαστε σαν τα κρεμμύδια με γάντια σκούφους και τρεις μπλούζες. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και ορθάνοιχτα τα παράθυρα μην και κολλήσουμε κορωνοϊό, αφού τα μέτρα για την προστασία μας ακόμα τα περιμένουμε. Μας έχουν κουράσει οι δικαιολογίες τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα κονδύλι για την θέρμανση» τονίζουν και καλούν σε κινητοποίηση στον Πρόεδρο του Τμήματος την Πέμπτη 10 Μαρτίου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET