ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε ανάμεσα στα 100 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς!

Άλλη μία επιτυχία για ελληνικό πανεπιστήμιο!

Neopolis Team

19 Φεβρουαρίου, 2022

Φεύγοντας για λίγο από το ΕΚΠΑ που μας συνηθίζει σε τέτοιες διεθνείς επιτυχίες, ερχόμαστε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την 88η θέση του στη λίστα με τα καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια στον κόσμο! Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση που επιβεβαιώνει την ποιότητα του εν λόγω Ιδρύματος – aka Χάρβαρντ της Μεσογείου – ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 790 Ιδρύματα από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στην κατάταξη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παν/μιο Κρήτης:

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022, ο Οργανισμός κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων γνωστός ως «THE – Young University Rankings» δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της κατάταξης των καλύτερων νέων Πανεπιστημίων διεθνώς. Στην κατάταξη του 2022 συμμετείχαν 790 Πανεπιστήμια από 475 που συμμετείχαν το 2021 και φέτος περιλαμβάνει 7 ελληνικά Πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την θέση 88 παγκοσμίως, παρά τον αριθμό των νεοεισερχόμενων ιδρυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ότι αφορά τον δείκτη «απήχηση της έρευνας» με κριτήριο τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει για το 2022 την 49η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στην κατάταξη. 

Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα 100 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς αποτελεί ένα σημαντικό και εντυπωσιακό επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που επηρεάζουν την εκπαίδευση και την έρευνα στην Ελλάδα, και αποδεικνύει την αφοσίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Πανεπιστημίου. 

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/young-university-rankings

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του ΙΚΥ – Καταγγέλλει κακοδιαχείριση και εκθέτει την Κεραμέως!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Έπεσε παράθυρο εν ώρα μαθήματος και κατά τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET