ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΠΘ: Άθλιες εικόνες από τις Φοιτ. Εστίες Κομοτηνής – Καφέ νερό τρέχει από τις βρύσες!

Και δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει...

Neopolis Team

20 Ιανουαρίου, 2022

Καιρό έχουν να μας απασχολήσουν οι φοιτητικές εστίες, αυτό είναι αλήθεια. Με τα τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα δωμάτια που δίνονται σε φοιτητές έχασαν λίγο από την προσοχή που τραβούσαν συχνά πυκνά υπό άλλες συνθήκες. Θα ξεχάσουμε το makeover που αναγκάστηκε να κάνει πατέρας μίας κοπέλας, για να δώσει μια κατοικήσιμη όψη στο δωμάτιό της;

Βέβαια, η περίοδος πανδημίας δε χάρισε ηρεμία, αντιθέτως, εμφανίστηκαν παραπάνω προβλήματα, τόσο από άποψη ασφάλειας και διασποράς κορωνοϊού όσο και για τη διαμονή των φοιτητών σε καιρό καραντίνας, όταν κι αποφασίστηκε να εκκενωθούν.

Δυστυχώς, κι ενώ οι φοιτητές με τις πρόσφατες αποφάσεις για τη διεξαγωγή μαθημάτων αλλά και την εξεταστική έχουν ήδη αρκετές σκοτούρες στο κεφάλι τους, κάποιοι ανάμεσά τους πρέπει να αντιμετωπίσουν και την αθλιότητα του να ζεις σε εστίες που δεν ακολουθούν ούτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις Φ.Ε. της Κομοτηνής, που καταφέρνουν να συντηρούν την κακή τους φήμη παρά τα όσα έχουν δημοσιευτεί ανά καιρούς. Θυμόμαστε χαρακτηριστικά τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει το 2019 και οι οποίες προκαλούσαν δυσφορία και μόνο στην όψη τους, οπότε φανταζόμαστε πώς ένιωθαν όσοι έπρεπε να ζουν σε αυτή την κατάσταση.

Μάλιστα, το καφέ νερό που έτρεχε από τις βρύσες επιστρέφει (ή μήπως δεν έφυγε ποτέ;) να απασχολήσει ξανά και να αναρωτηθούμε τι έχει κάνει τελικά η διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για να βελτιώσει την κατάσταση. 

Μια εικόνα που δε θα έπρεπε να συναντάται πουθενά, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τους φοιτητές των εν λόγω εστιών, με την Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ να απαιτεί άμεσες λύσεις.

Όπως αναφέρει:

«Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, με τις βρύσες να βγάζουν καφέ νερό σε δωμάτια! Βέβαια εικόνες σαν και αυτές που αντικρίζουν καθημερινά οι εστιακοί φοιτητές είναι μάλλον ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση, η οποία δίνει εκατομμύρια ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία –που δεν πρόκειται να μπει στα πανεπιστήμια- αντί να τα δίνει για τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών. Η Διοίκηση του ΔΠΘ είναι φυσικά και αυτή για άλλη μια φορά εκτεθειμένη!

Η νεολαία και ιδιαίτερα οι εστιακοί φοιτητές, έχουν πολλά δείγματα για να βγάλουν συμπεράσματα. Γιατί αν κάτι έχει αποδειχθεί επανειλημμένα είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Οι σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Η ελπίδα βρίσκεται στην οργανωμένη διεκδίκηση, για την κάλυψη όλων των αναγκών τους, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας!

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν:

  • Θέρμανση για όλα τα δωμάτια!
  • Πόσιμο νερό! Προσωρινά να εξασφαλίζονται εμφιαλωμένα νερά με ευθύνη του Πανεπιστημίου, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο δίκτυο ύδρευσης!
  • Η εκμίσθωση επιπλέον 110 δωματίων, τα οποία μισθώνονταν μέχρι πέρυσι στην οικοδομή «Ευκτήμων» πριν η Πρυτανεία αποφασίσει να κόψει το κονδύλιο, με αποτέλεσμα τα ήδη ελάχιστα δωμάτια να μείνουν ακόμα λιγότερα!
  • Η πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών συντήρησης σε όλα τα δωμάτια!»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET