fbpx

Σε άθλια κατάσταση οι φοιτητικές εστίες του ΔΠΘ στην Κομοτηνή – Τι καταγγέλουν οι φοιτητές!


Γνωρίζουμε καλά πως ορισμένες φοιτητικές εστίες της χώρας αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και απειλούν τόσο την υγεία όσο και την ασφάλεια των φοιτητών, αλλά παρ’ όλα αυτά, κανένας υπεύθυνος δεν παίρνει δραστικά μέτρα.

Στην Κομοτηνή τουλάχιστον, η αδράνεια αυτή έχει οδηγήσει στο απροχώρητο και το αποδεικνύουν φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει.

Έτσι, οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, δημοσιοποιώντας σχετική καταγγελία και φωτογραφίες που σε κάνουν να θυμώνεις απίστευτα για την ξεφτίλα εκείνων που έχουν αφήσει την κατάσταση τόσο ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψαν στην καταγγελία που έστειλαν στο Neopolis.gr, εκτός από το νερό που δεν είναι πόσιμο, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δυσωδία, σκουπίδια, νεκρά ποντίκια και πάει λέγοντας.

Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έχει χειροτερέψει, και όλα αυτά λίγο πριν μπούμε στο 2020, όπου η λογική λέει πως τα πράγματα θα έπρεπε να βελτιώνονται κάθε χρόνο και όχι να θυμίζουν οι εστίες παρατημένες γειτονιές.

Ολόκληρη η καταγγελία

«Χρόνια τώρα οι συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής θυμίζουν παρατημένες γειτονιές. Η αξιοπρεπής στέγαση αντιμετωπίζεται, ως δευτερεύουσας σημασίας από τις πρυτανικές αρχές, ανεξάρτητα από το αν έχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στο ίδρυμα, το οποίο διαχειρίζεται τις εστίες (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ζητώντας παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης, σίτισης, μεταφορών και σπουδών γενικότερα.

Η καθημερινότητα στις εστίες Κομοτηνής, αποτελείται από, μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους. Η δυσωδία είναι πιστός συνοδός μας, καθώς μυρωδιές όπως μούχλα, υγρασία, δρόμους που, είτε είναι πλημμυρισμένοι από την βροχή, είτε από σκουπίδια κυριαρχούν στους χώρους που ζούμε.

Επιπλέον, έλλειψη ζεστού νερού για κάποια διαστήματα, ελλιπής θέρμανση, σοβάδες που πέφτουν και φυσικά η ύπαρξη ποντικιών στην λέσχη σίτισης είναι ένα θέμα που αξίζει να αναφερθεί.

Στα παραπάνω, από την περσινή χρονιά προστέθηκαν τα εξής ζητήματα σχετικά με τη λέσχη σίτισης. Συγκεκριμένα, το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακροσκελές σίριαλ, ήταν η είσοδος του ΕΦΕΤ και η παρατήρηση της επί χρόνια προβληματικής στέγης που στάζει κάθε φορά που βρέχει.

Οι σταγόνες της βροχής, εκτός του γεγονότος ότι έπεφταν μέσα στο χώρο όπου παρασκευάζεται και καταναλώνεται το φαγητό, οριακά ερχόταν σε επαφή με πίνακες ηλεκτρισμού, πρίζες και φώτα θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, αλλά και τους φοιτητές.

Έτσι, έγινε το αυτονόητο μετά από χρόνια, που ενώ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνώριζε και δεσμευόταν για την επίλυση του, ουδέποτε έλαβε δράση. Η λέσχη κρίθηκε ακατάλληλη για παρασκευή γευμάτων, δίνοντας την δυνατότητα στην εταιρία να περάσει τη σίτιση μας στις συνθήκες του catering, ενώ προφανώς οι αρμόδιοι συνεχίζουν την σιγή ιχθύος, θέτοντας σε διακύβευση τη λειτουργία της. Προχωράμε στην παραπάνω καταγγελία απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας.»

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET