ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2019 – Τα τέσσερα μαθήματα που αναμένεται να ρίξουν τις φετινές βάσεις!

Όπως σχολιάζαμε και τις προάλλες, την …κατηφόρα αναμένεται να πάρουν οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν κρίνουμε κι από τις χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία. Να υπενθυμίσουμε πως τα θέματα που «έπεσαν» στα δύο τελευταία  ήταν πολύ πιο δύσκολα από εκείνα της προηγούμενης χρονιάς. Για τη Χημεία δε, […]

Neopolis Team

19 Ιουνίου, 2019

Όπως σχολιάζαμε και τις προάλλες, την …κατηφόρα αναμένεται να πάρουν οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν κρίνουμε κι από τις χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία. Να υπενθυμίσουμε πως τα θέματα που «έπεσαν» στα δύο τελευταία  ήταν πολύ πιο δύσκολα από εκείνα της προηγούμενης χρονιάς.

Για τη Χημεία δε, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστήριων Ελλάδος χαρακτήρισε τα θέματα έως τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα Μαθηματικά φαίνεται να δυσκόλεψαν τους υποψήφιους παρά το γεγονός ότι αξιολογήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς ως «καλά θέματα». Τα βαθμολογικά κέντρα κάνουν λόγο για ποσοστό του 60% κάτω από τη βάση, ενώ από τις βαθμολογήσεις προκύπτει πως μόνο το 0,2 των υποψηφίων συγκεντρώνει το 19-29, ενώ λίγα είναι και εκείνα τα γραπτά με βαθμολογίας 17-18.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης, εκτιμά πως οι βάσεις θα παρουσιάσουν πτωτική τάση στο 2ο και 3ο επιστημονικό πεδίο, ενώ και οι Ιατρικές Σχολές που είναι περιζήτητες, ενδέχεται να πέσουν κάτω από τα 19.000 μόρια.

Την ίδια τύχη θα έχουν και οι Μαθηματικές, Φυσικές και Πολυτεχνικές Σχολές, που ενδέχεται να πέσουν κάτω από τα 18.000 μόρια, σε αντίθεση όμως με τις Νομικές και τις Οικονομικές που θα κινηθούν και φέτος στα ίδια επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να παρουσιάσουν και κάποια άνοδο.

Εν τω μεταξύ, ούτε στη Νεοελληνική Γλώσσα τα νέα είναι ευχάριστα, παρά το κατανοητό κείμενο, καθώς οι βαθμολογίες στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι μέτριες και πολύ λίγα γραπτά έως τώρα έχουν πάρει άριστα.

Για τα Αρχαία Ελληνικά οι εκτιµήσεις των φιλολόγων ήταν θετικές και τονίζουν ότι τα θέµατα ήταν κατανοητά και αναµενόµενα. Το διδαγµένο από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και οι ερωτήσεις που το συνόδευαν ήταν απλές, ενώ το παράλληλο µεταφρασµένο κείµενο που δόθηκε ήταν απόσπασµα από τον «Προµηθέα ∆εσµώτη» του Αισχύλου και υπήρχε στο σχολικό βιβλίο. Το αδίδακτο κείµενο από τον «Κυνηγετικό» του Ξενοφώντα δεν παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του, ενώ η νοηµατική ερώτηση που ζητήθηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις, σύµφωνα µε τη φιλοσοφία του νέου προγράµµατος σπουδών, ήταν καλά διατυπωµένη.

Ωστόσο η εικόνα που μεταφέρεται από τις βαθμολογήσεις είναι ότι πολύ λίγα γραπτά βαθμολογήθηκαν με άριστα, ενώ αντίθετα η πλειονότητα κινείται στο 13 με 14.

Όσον αφορά την πορεία των βάσεων, οι παράγοντες που την καθορίζουν είναι ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή, που για φέτος είναι αυξημένος και βέβαια οι επιλογές των υποψηφίων, όπως αυτές θα αποτυπωθούν στο νέο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν τον Ιούλιο.


Πανελλήνιες 2019:

Βάσεις 2019 – Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, πού αναμένεται σημαντική πτώση;

Το Υπ. Παιδείας ανέβασε τα μηχανογραφικά για να ρίξεις και μια και δυο ματιές από τώρα!

Όλως παραδόξως, οι υποψήφιοι είναι πολύ περισσότεροι από τις θέσεις των σχολών!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET