ΕΛΛΑΔΑ

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεδριάζει για το Ελληνικό

To σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» βρίσκεται υπό επεξεργασία από τις αρχές της εβδομάδος στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Παρόντες στην πρώτη αυτή διάσκεψη ήταν (εκτός των συμβούλων Επικρατείας) παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, […]

Neopolis Team

2 Φεβρουαρίου, 2018

To σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» βρίσκεται υπό επεξεργασία από τις αρχές της εβδομάδος στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Παρόντες στην πρώτη αυτή διάσκεψη ήταν (εκτός των συμβούλων Επικρατείας) παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, διάφορων τεχνικών εταιριών, του ΤΑΥΠΕΔ και δικηγόροι, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το kazino που πρόκειται να κατασκευαστεί στην έκταση του Ελληνικού.

Τώρα αναμένεται ο ορισμός της ημερομηνίας για την επόμενη διάσκεψη της Ολομέλειας κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία θα συμμετέχουν μόνο δικαστές και που βασικό σημείο θα αποτελέσει η εξέταση του σχεδίου από Συνταγματική, νομική, πολεοδομική, αρχαιολογική και περιβαλλοντική σκοπιά.

«Εμπόδιο η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς για τη μεγάλη επένδυση που επιχειρείται στο Ελληνικό;»

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, αναμένεται να ανεγερθούν έξι κτήρια με ύψος έως 200 μέτρα, ενώ τα υπόλοιπα κτίρια που προβλέπονται δεν θα ξεπερνούν τα 50 μέτρα σε ύψος. Σε ότι αφορά τη μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση, το όριο ανέρχεται στα 2.700.000 τ.μ., στα οποία περιλαμβάνεται και η δόμηση των υφιστάμενων διατηρητέων κτιρίων και των υφιστάμενων και διατηρούμενων κοινωφελών χρήσεων και εγκαταστάσεων υποδομών. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται σε ποσοστό 35% επί του συνόλου της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου.

Αν κάτι αναμένεται να προβληματίσει  περισσότερο τους ανώτατους δικαστές δεν είναι άλλο από το άρθρο που καθορίζει τους όρους για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την οποία άλλωστε υπήρξαν μεγάλες διαμάχες στο ανώτατο δικαστήριο.

Η δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης του ΣτΕ αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο και η θετική γνωμοδότηση του είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό.

Πηγή: froytakia777.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET