ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Υπουργός Παιδείας δίνει απαντήσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια!

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για την κατάργηση των Λατινικών από την Γ’ Λυκείου. Μεταξύ άλλων λοιπόν, τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι αδιάβλητες οι πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα του υπουργείου Παιδείας. Το 10% που θα συνυπολογίζεται στην τελική βαθμολογία […]

Neopolis Team

10 Σεπτεμβρίου, 2018

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για την κατάργηση των Λατινικών από την Γ’ Λυκείου.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι αδιάβλητες οι πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα του υπουργείου Παιδείας. Το 10% που θα συνυπολογίζεται στην τελική βαθμολογία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα κλιμακωθεί σταδιακά, καθώς «είναι ένα σύστημα με μία δυναμική και μία προοπτική». 

«Τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν θα έχουν εισαχθεί οι πρώτοι φοιτητές με το νέο σύστημα, θα έχει ολοκληρωθεί και το σχέδιό μας για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Πώς σχολιάζει ο Κώστας Γαβρόγλου τις αντιδράσεις για την κατάργηση των Λατινικών;

«Εκ του πονηρού και σπέκουλα» χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις στην κατάργηση της εξέτασης του μαθήματος των Λατινικών στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ ισχυρίστηκε πως «κάποιοι αποφάσισαν να ιδεολογικοποιήσουν όλη αυτή την υπόθεση» προσθέτοντας πως «οι περισσότεροι από όσους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα δεν έχουν πει ποτέ πώς πρέπει να διδάσκονται». 

Όσον αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «είμαστε πανέτοιμοι, για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί αναπληρωτές στην ώρα τους. Σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους».

Για τις σχολές ελεύθερης πρόσβασης, απαντά «υπάρχουν παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και όχι μόνον να αποκτήσουν δεξιότητες για το επάγγελμα που θέλουν να ασκήσουν» και υπερασπίζεται την άποψη πως «το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο για να βρεις δουλειά, το Πανεπιστήμιο είναι και για να μορφωθείς».   

Επιπλέον, απάντησε και στις ενστάσεις που αφορούν τις θεσμοθετημένες και δρομολογούμενες συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, επισημαίνοντας πως «το εγχείρημα έχει τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των διδασκόντων στα ΑΕΙ».   

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου ιδρύματος στη Μακεδονία, το οποίο θα έχει και ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών, καθώς υπάρχει ομόφωνη απόφαση όλων των διοικήσεων των τεσσάρων ιδρυμάτων και συγκεκριμένα του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ στην Καβάλα και του ΤΕΙ στις Σέρρες.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET