ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Ο Παντελής είναι ο κολλητός που όλοι θα θέλαμε να αράζουμε μαζί του, σε μια πλατεία!

Γράφει ο Γιάννης Μπελεσιώτης Ψυχάρα από τις λίγες, χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω;

Πριν μερικές μέρες, όλη η Ελλάδα παρακολούθησε το απίστευτο ξέσπασμα του Χαράλαμπου έναντι του Παντελή στο MasterChef. Θα μου πεις τώρα σιγά, δεν ανακάλυψες και την Αμερική, κάτι τέτοια περιστατικά στην ελληνική τηλεόραση αποτελούν πλέον καθημερινότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Στο ξέσπασμα του «Χάμπου» κρύβονται πολλά περισσότερα.

Ωστόσο, δε θα καθίσω ν’ ασχοληθώ μ’ αυτό, αλλά με το τέρας υπομονής, τον Παντελάρα, που πιστεύω πως τον εκτίμησε πολύς κόσμος μέσα από την στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια του ενγκουλί παραληρήματος του συμπαίκτη του.

Σκέφτηκα ότι αξίζει λίγη παραπάνω προσοχή αυτό το παιδί και πως είναι τύπος που θ’ άραζε εύκολα κανείς μαζί του!

Για να τα πάρω από την αρχή όμως τα πράγματα, με την εν λόγω δοκιμασία των παικτών, μπροστά στην οθόνη των τηλεθεατών αποτυπώθηκε όλη η σύγχρονη Ελλάδα. Δύο παίκτες με τελείως αντίθετες προσωπικότητες, κλήθηκαν να φτιάξουν ένα πιάτο σε συνεργασία. Το ζευγάρι φάνηκε πως θα προσφέρει συγκινήσεις από την αρχή.

Ξεκινώντας τη δοκιμασία λοιπόν, ο Παντελής, ο οποίος ήταν φανερό πως το «έχει» με το γλυκό που ζητήθηκε να φτιάξουν, έκανε τις προτάσεις του στο συμπαίκτη του, ο οποίος συμφώνησε. Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία βέβαια, ο Χαράλαμπος έβαλε μπρος για ένα ανελέητο κράξιμο, χωρίς καμία προσπάθεια να τον ενθαρρύνει και να τον βοηθήσει. Αν δεν ήταν Κύπριος, θα έλεγα κλασσικός Ελληνάρας, που τον διακατέχει ξερολίαση ύψιστου βαθμού και μουτρώνει, επειδή απλά δεν πέρασε το δικό του.

Στην υπόλοιπη ζωή του, στάνταρ πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας στυλ 11ης Σεπτεμβρίου και Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, καθώς όπως ο ίδιος θεωρεί για τον εαυτό του, όλοι θέλουν το κακό του και επιδιώκουν να τον «φάνε».

Και τώρα, ένα focus στον πραγματικό μας πρωταγωνιστή, τον Παντελή.

Ψυχάρα από τις λίγες, που ενώ ακούει να του τη «λένε» από την πρώτη στιγμή και να τον μειώνουν, τους γράφει όλους εκεί που το μελάνι δεν πιάνει, συνεχίζοντας μέχρι τέλους τη δοκιμασία και με σεβασμό στο πνεύμα της ομαδικότητας. Θα μπορούσε κάλλιστα μετά από όλα αυτά να παρουσιάσει το πιάτο αυτό ως δικό του, όμως δεν το κάνει, γιατί σέβεται τον συνάδελφο.

Παίρνει εύσημα για το αποτέλεσμα, όμως και πάλι επιμένει πως αυτό προέκυψε ύστερα από συνεργασία. Παρόλο που ο συνεργάτης παραδέχεται πως δε συντέλεσε στο πιάτο. Μετά το πέρας της δοκιμασίας, κάνει προσπάθειες να φτιάξει το κλίμα, ακόμα κι αν είχε όλα τα δίκια του κόσμου να είναι θυμωμένος.

Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς ψάχνουμε με αγωνία ποια θα είναι τα New Year’s Resolutions μας. Ορίστε ρε μάγκες, απλά και όμορφα, το 2019 ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε λίγο σαν τον Παντελή.

Ήρεμοι, χωρίς να τρελαινόμαστε δίχως λόγο. Πιστοί στο πλάνο και τις δυνάμεις μας. Με χαμόγελο να αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία και να μπορούμε να πούμε μια καλή κουβέντα σε όλους. Ακόμα κι όταν μας λοιδορούν και μας περιπαίζουν, εμείς να τους απαντάμε με τη δουλειά μας, χωρίς άναρθρες κραυγές και ξεσπάσματα. Πιστοί στην ομάδα και στη δύναμή της, ακόμα κι αν αυτή δεν πιστεύει σ’ εμάς.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ, ότι στο παιχνίδι έχει κατηγορηθεί από τους συμπαίκτες του για την υπερβολική χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα πράγματα. Ο ίδιος έδωσε την εξήγησή του πάνω σ’ αυτό, κάτι που μας διδάσκει να μην κρίνουμε εύκολα τους άλλους, γιατί δεν ξέρουμε τι έχει ζήσει ο καθένας μας.

Η όλο και μεγαλύτερη κρίση και η συνεχής απουσία αξιών από την καθημερινότητα όλων, μας οδηγεί στην αναζήτηση «ηρώων». Απλούς καθημερινούς ανθρώπους και μη, που έχουν να πουν μια ωραία ιστορία, μια ενδιαφέρουσα άποψη, ή ακόμα και να δώσουν το καλό παράδειγμα γύρω από διάφορα ζητήματα.

Ο ευτελισμός της τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια, κάνει την εμφάνιση του Παντελή μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Καιρό έχουμε να χαρούμε ένα τέτοιο άτομο. Ίσως τελικά το «κουτί» έχει περισσότερα να μας δείξει απ’ όσα νομίζουμε, αρκεί να ξέρουμε πού να τα αναζητήσουμε.

Ντέλο, να ξέρεις πως για πολλούς από μας είσαι ο νικητής του παιχνιδιού. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω επ’ αυτού.

Ρε μαν, όταν θα βγεις από εκεί όμως, έλα να την πέσουμε σε καμιά πλατεία Σάββατο βράδυ.

OUR20s

HAPPY BODY

Οι CLiTTERATEΣ δημιουργούν έναν κόσμο όπου κάθε κορίτσι θα μαθαίνει και θα χαίρεται το σώμα του χωρίς ντροπή!

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET