ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο φάκελος «4η Νομική» ανοίγει ξανά και κάτι ακούγεται για… Κρήτη μεριά!

Κι εκεί που είχαμε αφήσει στην άκρη το θέμα ίδρυσης της τέταρτης Νομικής στη χώρα, και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, φαίνεται πως ξεκινούν ξανά συζητήσεις που αφορούν νέα τοποθεσία πια. Τι κι αν η τωρινή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει και επίσημα πως προχωρά σε αναστολή ίδρυσης της τέταρτης νομικής στην Πάτρα, με το επιχείρημα της υπουργού […]

Neopolis Team

4 Νοεμβρίου, 2019

Κι εκεί που είχαμε αφήσει στην άκρη το θέμα ίδρυσης της τέταρτης Νομικής στη χώρα, και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, φαίνεται πως ξεκινούν ξανά συζητήσεις που αφορούν νέα τοποθεσία πια.

Τι κι αν η τωρινή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει και επίσημα πως προχωρά σε αναστολή ίδρυσης της τέταρτης νομικής στην Πάτρα, με το επιχείρημα της υπουργού Παιδείας πως η χώρα δε χρειάζεται άλλη σχολή Νομικής, οι καιροί αλλάζουν και αναθεωρήσεις συχνά γίνονται. Οπότε, το ενδεχόμενο τα πράγματα να αλλάξουν υπάρχει, όπως επίσης και να ανοίξει ένας νέος κύκλος αντιδράσεων. Ξεχνιέται άλλωστε τη διαμαρτυρία φοιτητών και καθηγητών με το κλείσιμο της ήδη υπάρχουσας σχολής στην Κομοτηνή;

Κάτι μας λέει, λοιπόν, πως θα ζήσουμε και πάλι τέτοιες στιγμές, ειδικά μετά τα λεγόμενα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως «για εμάς δεν έχει λήξει η υπόθεση Νομική».

Μπορεί λοιπόν η ίδρυση της Νομικής στην Πάτρα να αποτελεί παρελθόν, αφού υπερψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δίνοντας ικανοποίηση στους φορείς της Θράκης και της Κομοτηνής, ωστόσο, ένα νέο σενάριο συζητιέται κάπως έντονα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και στο κανάλι Patras TV, υπάρχουν ορισμένοι που κινούν τις διαδικασίες “υπόγεια” και θέλουν η ίδρυση της τέταρτης Νομικής να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, είτε στο Ηράκλειο είτε σε άλλη πόλη.

«Φαίνεται ότι το δουλεύουν το ζήτημα, κόντρα στην κυβερνητική δογματική θέση ότι δε χρειάζεται άλλη τέτοια σχολή στην χώρα», τονίζεται μεταξύ άλλων, και σε πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας της Πάτρας, «Πελοπόννησος».

Όλα τα παραπάνω περιμένουμε να σχολιαστούν από τη Νίκη Κεραμέως, η οποία δήλωνε κατηγορηματική για τέταρτη Νομική και ελπίζουμε να μην παίξει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι η καταγωγή του Πρωθυπουργού είναι από το νησί της Κρήτης. 

Αναλυτικά το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ:

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Κατέρρευσε τμήμα από το ταβάνι και οι φοιτητές έδωσαν μάθημα δίπλα στα μπάζα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET