ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καθηγητές και φοιτητές έκλεισαν ολόκληρο το ΔΠΘ, λόγω της Νομικής στην Πάτρα!

Τεταμμένο το κλίμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Φοιτητές και καθηγητές αποφάσισαν την αναστολή της διδακτικής διαδικασίας σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Αισθητή δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, με το ΔΠΘ να κατεβάζει ρολά ως αντίδραση και την Σύγκλητο να προχωρά σε σχετική ανακοίνωση. Αναλυτικά: […]

Neopolis Team

7 Δεκεμβρίου, 2018

Τεταμμένο το κλίμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Φοιτητές και καθηγητές αποφάσισαν την αναστολή της διδακτικής διαδικασίας σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Αισθητή δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, με το ΔΠΘ να κατεβάζει ρολά ως αντίδραση και την Σύγκλητο να προχωρά σε σχετική ανακοίνωση. Αναλυτικά:

«Η ίδρυση και Νέας Νομικής Σχολής στην Ελλάδα, οδηγεί σε υποβάθμιση των υφισταμένων Νομικών Σχολών και ιδιαιτέρως στην περαιτέρω συρρίκνωση της διαρκούς αποψιλούμενης από διδακτικό και διοικητικό προσωπικό Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, με αναπόδραστη κατάληξη την, εντός του ορατού μέλλοντος, παύση λειτουργίας της» αναφέρεται στην απόφαση της Συγκλήτου.

Οι πανεπιστημιακές αρχές ζητούν παράλληλα, τη θέσπιση ενός νομικού πλαισίου, το οποίο θα διασφαλίζει τη διαρκή εξέλιξη της Νομικής Σχολής και τη διατήρηση της εξωστρέφειάς της.

Στο πλευρό των πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ φαίνετα βρίσκεται και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά ΑΕΙ όλοι γνωρίζουν για τα μαζικά κοψίματα φοιτητών, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET