fbpx

Νοσηλευτική ΔΙΠΑΕ: Φοιτητές καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν καθηγητές να κάνουν μάθημα!


Νέα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βγάζει στη φόρα το Τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, το οποίο σε μια εποχή όπου τα πανεπιστήμια πνίγονται από φοιτητές ή κι από τις πλημμύρες, αυτό φωνάζει έλλειψη διδακτικού προσωπικού.

Ένα ζήτημα βέβαια που έχει θιχτεί από διάφορες Σχολές, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, αλλά στην προκειμένη αποτελεί εμπόδιο για τους φοιτητές να τελειώσουν τις σπουδές τους. Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, ορισμένα μαθήματα έχουν να διδαχτούν από το 2019, ενώ στο τωρινό πρόγραμμα αναγράφεται μόνο… 1,5 μάθημα! Την ίδια ώρα, οι φοιτητές έχουν έξοδα που τρέχουν (όπως ενοίκια), με το μέλλον των μαθημάτων να είναι αβέβαιο.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους:

Αντί να κλείσει το τμήμα αυτό και να μετατεθεί ο κάθε φοιτητής στην πλησιέστερη πόλη με τμήμα νοσηλευτικής, περιμένουμε την ανακοίνωση για να έχουμε 1,5 εργαστήριο και να δίνουμε 600 ευρώ/μήνα για ελλιπή εκπαίδευση στους κατοίκους του Διδυμοτείχου που αρνούνται να κατανοήσουν πως δεν είναι βιώσιμη μια τέτοια σχολή εκεί.

Συγκεκριμένα, από τα 6 μαθήματα που θα έπρεπε να διδαχτούν, λόγω της έλλειψης καθηγητών θα πραγματοποιηθούν μόνο 1 (θεωρία και εργαστήριο) και μισό (μόνο ένα μέρος του εργαστηρίου), ενώ στα υπόλοιπα έτη το πρόγραμμα έχεις ως εξής:

1ο έτος: 7 μαθήματα και θα διδαχτούν 4

2ο έτος: 8 μαθήματα και θα διδαχτούν 3,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται)

3ο έτος: 10 μαθήματα και θα διδαχτούν 2,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται).

Οι φοιτητές του τμήματος λοιπόν, αυτό που ζητούν κυρίως είναι να αντιμετωπίζονται ισότιμα και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από το κράτος. Οι ίδιοι απέστειλαν στο Neopolis.gr την παρακάτω φωτογραφία, όπου συνοψίζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονται και η αγανάκτησή τους για την αδιαφορία που συναντούν. 

Αναλυτικότερα μίλησαν στο 2020mag.gr, δηλώνοντας τα παρακάτω:

«Για ακόμη μια φορά, οι ελλείψεις ακαδημαϊκών υποτρόφων, αλλά και οι ελλείψεις επαρκών κτηριακών δομών, καθιστούν την εκπαίδευσή μας υποβαθμισμένη συγκριτικά με τα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια. Από την ίδρυση της σχολής μέχρι και το χειμερινό εξάμηνο του 2020, τα θεωρητικά μαθήματα γινόντουσαν εξολοκλήρου στον τοπικό κινηματογράφο-θέατρο του δήμου Διδυμοτείχου.

Ωστόσο, δεν επιτρέπεται να διδασκόμαστε στον χώρο αυτό, διότι όπως και οι κοινοί κινηματογράφοι, δε διαθέτει παράθυρα. Η μόνη επιλογή για δια ζώσης εκπαίδευση είναι οι δύο αίθουσες εντός του κτιρίου νοσηλευτικής. Αίθουσες, οι οποίες είναι μικρές, με χωρητικότητα 20-25 φοιτητών στην εποχή πριν το SARS-CoV-2. Λαμβάνοντας υπόψη όμως τα πρόσφατα υγειονομικά πρωτόκολλα, απαγορεύεται η πλήρης χωρητικότητα, άρα από τους 30-40 φοιτητές που είμαστε σε κάθε μάθημα που ούτως ή άλλως δεν χωρούσαμε σε μια αίθουσα, πώς θα πραγματοποιηθεί μάθημα με κάτω από 20 άτομα;

Μία άλλη εύλογη απορία είναι η έλλειψη ακαδημαϊκών υποτρόφων.

Πώς είναι δυνατόν πέρυσι με τα διαδικτυακά μαθήματα να είχαμε ελάχιστες ελλείψεις και φέτος να πραγματοποιούνται τα 2/8 των μαθημάτων σε κάθε εξάμηνο;

Πώς είναι δυνατόν με τον νέο νόμο της υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως να υπάρχει διαγραφή φοιτητών εάν περάσουν τα ν+2 χρόνια φοίτησης, ενώ εμείς δεν έχουμε καθηγητές να μας διδάξουν; Θα διαγραφούμε ενώ αδυνατούμε να τελειώσουμε εξαιτίας της ίδιας της σχολής;

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ

Φοιτητές Διδυμοτείχου»

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET