ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισαν πανεπιστήμια – Ανακοινώσεις για αναβολή μαθημάτων!

Δεν τη θέλει ούτε ο Θεός την επιστροφή στα αμφιθέατρα...

Neopolis Team

14 Οκτωβρίου, 2021

Τελικά το κακό ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι φανταζόμασταν όταν ξεκινάγαμε το πρωί για τις Σχολές. Οι προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα της ημέρας ήταν πολλές, αλλά κανείς δεν περίμενε να έρθει αντιμέτωπος με πλημμυρισμένα πανεπιστήμια και τους φοιτητές να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα για να ξεφύγουν από τις λίμνες που έχουν σχηματιστεί.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το ΠΑΔΑ ήταν από τα πρώτα πανεπιστήμια που είδαμε να πλήττονται από την κακοκαιρία και να ακυρώνει σημερινά κι αυριανά μαθήματα, αναφέροντας πως:

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα Πέμπτη 14.10.2021, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τις 14:00 και μετά και αύριο Παρασκευή 15.10.2021 για όλη την ημέρα.

Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι βιαστήκαμε να κρίνουμε. Τελικά, η κατάσταση έμελλε να γίνει πολύ χειρότερη, με φωτογραφίες που κυκλοφορούν από άλλα Ιδρύματα της Αττικής και όχι μόνο, να είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Όταν λέμε ότι οι διάδρομοι μετατράπηκαν σε πισίνες, δεν υπερβάλουμε…

Επόμενο λοιπόν, ήταν να έρθουν και οι αναβολές μαθημάτων ή να αρχίσουν μοιράζουν σωσίβια και αδιάβροχα στους φοιτητές. Η πρώτη επιλογή υπερίσχυσε τελικά και διαλέξεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα ή ακόμα και για αύριο, ακυρώνονται λόγω κακοκαιρίας.

Σχολή Καλών Τεχνών

Η Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας είναι ανάμεσα σε αυτές που πλήττονται άσχημα, με τους διαδρόμους να θυμίζουν… τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση όπου γνωστοποιεί πως:

Λόγω της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, σας ενημερώνουμε ότι:

  • ματαιώνονται όλα τα απογευματινά μαθήματα της Πέμπτης, 14/10/2021, καθώς και όλα τα μαθήματα (πρωϊνά και απογευματινά) της Παρασκευής, 15/10/2021 που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΑΣΚΤ επί της οδού Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντη.
  • Αναβάλλονται εγκαίνια εκθέσεων και κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα/εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της ΑΣΚΤ επί της οδού Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντη την Πέμπτη, 14/10/2021 και την Παρασκευή, 15/10/2021.

https://www.facebook.com/nanopoulosdion/posts/916460745951334

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Γεωπονικό Παν/μιο δεν πάει πίσω, με τις εικόνες που κυκλοφορούν να δείχνουν χαρακτηριστικά φοιτητές να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα για να απεγκλωβιστούν. Μάλιστα, το Ίδρυμα προχώρησε σε αναβολή τόσο σημερινών μαθημάτων όσο και των αυριανών.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων σήμερα και αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και εργαστήρια

https://www.facebook.com/eklegmenoimetinpksgpa/posts/284243693705214

Πλημμύρες κι ακυρώσεις και στο ΕΚΠΑ

Στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ από την άλλη, το ταβάνι έσταζε νερά κατά τη διάρκεια μαθήματος, ενώ στο Φυσικό ΕΚΠΑ το νερό έτρεχε ορμητικά, με τις καθαρίστριες να μην ξέρουν με τι να πρωτοασχοληθούν. Έτσι, λίγο αργότερα, το ΕΚΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση για όλες τις Σχολές και τα Τμήματά του, επισημαίνοντας ότι τα αυριανά μαθήματα δε θα πραγματοποιηθούν. Πιο συγκεκριμένα:

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο, 15/10/2021, τα μαθήματα στις Σχολές και στα Τμήματα του ΕΚΠΑ.

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Πάντειο βρίσκεται σε μια παρόμοια κατάσταση με το πεζόδρομο της Αλ. Πάντου να πλημμυρίζει και τη βιβλιοθήκη του να γεμίζει νερά, προχωρώντας σε αναβολή μαθημάτων για αύριο, Παρασκευή 15/10, ανακοινώνοντας ειδικότερα όιτ:

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων αναβάλλεται αύριο Παρασκευή 15/10/2021 η διδασκαλία των μαθημάτων των Προπτυχιακών και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών.

Την ίδια κατάσταση βιώνουν πανεπιστήμια κι εκτός Αττικής 

Μεταξύ αυτών το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με βιντεάκια να κάνουν το γύρω του διαδικτύου, καθώς και Τμήματα του Ιονίου Παν/μίου που βρίσκονται στην Κέρκυρα, το οποίο ανακοίνωσε την αναστολή μαθημάτων για αύριο:

Με απόφαση της Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα Τμήματα που έχουν έδρα στην Κέρκυρα λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET