ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Να γιατί η Μαρία Καβογιάννη είναι η καλύτερη ηθοποιός της εποχής της!

«Αν κανείς γυρίσει πίσω στον χρόνο και ανατρέξει στα πρώτα βήματα της Κορίνας ή της Ασπασίας ή όπως αλλιώς τη φωνάζετε, εύκολα διαπιστώνει τη λάμψη και τη φωτεινότητα του χαρακτήρα της. Αρκεί μια τσαχπινιά της στα Εγκλήματα, αρκεί ένα χαμόγελο της στο Dolce Vita, αρκεί ένα δάκρυ της στο Χαρά Αγνοείται για να τη λατρέψει […]

Default avatar

Guest Author

8 Απριλίου, 2016

«Αν κανείς γυρίσει πίσω στον χρόνο και ανατρέξει στα πρώτα βήματα της Κορίνας ή της Ασπασίας ή όπως αλλιώς τη φωνάζετε, εύκολα διαπιστώνει τη λάμψη και τη φωτεινότητα του χαρακτήρα της. Αρκεί μια τσαχπινιά της στα Εγκλήματα, αρκεί ένα χαμόγελο της στο Dolce Vita, αρκεί ένα δάκρυ της στο Χαρά Αγνοείται για να τη λατρέψει κανείς.»

Γεννημένη και μεγαλωμένη στον Βύρωνα (Αττικής) ξεκίνησε ως δασκάλα, αλλά το ταλέντο της στην υποκριτική την οδήγησε στη Δραματική σχολή του Κάρολου Κουν. Η Μαρία Καβογιάννη έχει εμφανιστεί σε πληθώρα τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, θεατρικών έργων αλλά και ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων. Το 1992 συμπαρουσίασε μία ραδιοφωνική παραγωγή, η οποία έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλής και γι’ αυτόν τον λόγο διήρκησε αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως: Εγκλήματα, Dolce Vita, Κάπου σε ξέρω, Χαρά Αγνοείται, Οι μάγισσες της Σμύρνης. Παράλληλα, έχει ξεχωρίσει και στο σανίδι του θεάτρου («Λυσιστράτη», «Θεέ μου, τι σου κάναμε;»). Ωστόσο, η πορεία της επεκτείνεται και στον κινηματογράφο, με την κινηματογραφική της καριέρα να απογειώνεται στην ταινία του Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος» που είχε τεράστια επιτυχία.

enas-allos-kosmos

Η Μαρία Καβογιάννη σίγουρα ξεχωρίζει για τη ζεστασιά και την ειλικρίνεια που αποπνέει ως άνθρωπος, αλλά δεν μπορείς να προσπεράσεις τις υποκριτικές της δεξιότητες. Όταν η Μαρία υποδύεται κάποιον ρόλο, δεν παίζει αλλά γίνεται ο ρόλος. Απέχει από υπερβολές, αλλά αντιθέτως αποπνέει μια φυσικότητα. Έχει εξίσου ταλέντο και σε κωμικούς και σε δραματικούς ρόλους. Αν και γνωστή ως Ασπασία και ως Κορίνα προκαλώντας στους τηλεθεατές ακατάπαυστο γέλιο, έχει διακριθεί και σε δραματικούς ρόλους. Όποιοι την είδαν στην ταινία «Ένας άλλος κόσμος» είδαν μια Μαρία διαφορετική από εκείνη στα Εγκλήματα. Η Καβογιάννη έχει την ικανότητα να σε κάνει να κλάψεις και να γελάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτων. Στην ταινία του Παπακαλιάτη, η ικανότητα της αυτή ξεδιπλώθηκε στο έπακρο. Στην θεατρική παράσταση «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» που παίζεται φέτος στο θέατρο Γκλόρια, τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της ,καθώς είναι η κύρια πηγή γέλιου.

Πώς θα χαρακτήριζα τη Μαρία Καβογιάννη;

Σαν ένα χαμαιλέοντα που μπορεί να μεταμορφώνεται και να προσαρμόζεται σε όλους τους ρόλους.

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET