ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστά μέχρι και τις 10 Μαΐου σχολεία και Πανεπιστήμια, αυτές είναι «διακοπές»!

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, μετά από ΚΥΑ, συνεχίζουμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Neopolis Team

10 Απριλίου, 2020

Πριν λίγο καιρό είχε γίνει ανακοίνωση που ανέφερε ότι το διάστημα αναστολής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα παραταθεί μέχρι τις 10 Απριλίου, δηλαδή σήμερα. Προφανώς και ακολουθούν οι δύο εβδομάδες διακοπών του Πάσχα, οπότε αναμενόμενο να μην ανοίξουν ούτως ή άλλως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια από Δευτέρα, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται θα παραμείνουν για αρκετό ακόμη διάστημα κλειστά, ύστερα από ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την κ. Κεραμέως, μετά από ΚΥΑ, συνεχίζουμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Η ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, όπου γίνεται γνωστή η παραπάνω απόφαση. 

Μπορεί βέβαια πιο πάνω να μιλήσαμε για δυο εβδομάδες πασχαλινών διακοπών, όμως πάλι το Υπ. Παιδείας ενημέρωσε χθες ότι δίνεται η επιλογή προαιρετικών μαθημάτων μεν, αλλά που θα καλύψουν τα όποια κενά δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού. Είναι μια επιλογή που εξυπηρετεί κυρίως τα παιδιά της Γ’ λυκείου, έτσι ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερη καθυστέρηση στην διεξαγωγή των Πανελλαδικών.

Μιλώντας πάνω σε αυτό, η Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να αποφευχθεί ο Σεπτέμβρης, ενώ ιδανικό σενάριο το οποίο στοχεύουν, είναι να οι Πανελλήνιες να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου. Μεταξύ των μέτρων που έχουν πέσει στο τραπέζι, για όταν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να μην υπάρξουν κενά στους μαθητές είναι «να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος, να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας, να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό», όπως είπε η Υπουργός

Εδώ η χθεσινή συνέντευξη όπου αναφέρεται στις Πανελλήνιες:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET