TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

Αυτή την τεχνολογία θέλουμε!

Σε περίπτωση που έχετε χάσει επεισόδια, διανύουμε μια νέα εποχή. Πλέον, δε χρειάζεται να κάνουμε εμείς πράγματα μέσω της τεχνολογίας, καταφέρνει να τα κάνει από μόνη της.

Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT είναι ένα τρανό παράδειγμα, σημειώνοντας καλύτερη απόδοση από εμάς στο πανεπιστήμιο (αποδείξεις 1, 2, 3) και ανοίγοντας νέους ορίζοντες μπροστά μας.

Το πεδίο του AI τρέχει πραγματικά πολύ γρήγορα και οι εξελίξεις είναι περισσότερο συναρπαστικές παρά απειλητικές. Θέλω να πω, αν κάποιος ή κάτι προσφέρεται να γράφει τα mails για εμάς, τότε be my guest!

Μετά την ολοκλήρωση εργασιών για τη σχολή, πλέον θα μπορούμε να βασιζόμαστε στην τεχνητή νοημοσύνη για τη σύνταξη emails, διώχνοντας από πάνω μας ένα μεγάλο βάρος (για το «ελπίζω να είστε καλά» μιλάω).

Η Google συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την άφιξη σωτήριων generative AI εργαλείων στα προϊόντα παραγωγικότητας του Workspace (Gmail, Docs, Slides και Sheets), που θα γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο στους χρήστες. Πιο ειδικά, οι λειτουργίες αυτές στοχεύουν να μας βοηθήσουν να γράφουμε πιο γρήγορα, πιο έξυπνα και πιο δημιουργικά, με τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογιών παραγωγής και κατανόησης φυσικής γλώσσας.

Οι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογούν στο Gmail όσο και στα Έγγραφα ένα θέμα για το οποίο επιθυμούν να γράψουν και η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργεί αμέσως ένα draft. Ο χρήστης στη συνέχεια μπορεί να το επεξεργαστεί και να το εξατομικεύσει.

Με αυτόν τον τρόπο, η Google προσπαθεί να ανταγωνιστεί τη σουίτα Office 365 της Microsoft, καθώς και το GPT-4 για τη δημιουργία κειμένου, ισχυριζόμενη ότι οι δικές της AI λειτουργίες είναι πιο φιλικές προς τους χρήστες, πιο προσβάσιμες και πιο ολοκληρωμένες.

Αναλυτικά, μερικές από τις λειτουργίες που φέρνει η Google:

• Smart Compose στο Gmail

Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πλήρη μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφοντας μόνο μερικές σημαντικές «κουκίδες». Το Gmail θα προτείνει τον κατάλληλο τίτλο για το θέμα, με τι χαιρετισμό να ξεκινά το e-mail, κείμενο για το βασικό σώμα του μηνύματος και φυσικά μια υπογραφή που να ταιριάζει με τον γενικότερο τόνο. Οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται ή να αποδέχονται τις προτάσεις καθώς πληκτρολογούν.

• Smart Canvas στα Google Docs

Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν brainstorming ιδεών, να γράφουν και να διορθώνουν έγγραφα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία, όπως το Smart Summary, το οποίο δημιουργεί μια συνοπτική περίληψη ενός μακροσκελούς εγγράφου, το Smart Rewrite, το οποίο προτείνει τρόπους επαναδιατύπωσης προτάσεων για σαφήνεια και συντομία, το Smart Suggestsions, το οποίο προσφέρει σχετικά γεγονότα και πηγές για την υποστήριξη επιχειρημάτων, και τους Smart Assistants, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις και εκτελούν εργασίες μέσα στα Docs.

• Creative Studio στα Google Slides

Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να ζωντανέψουν τις παρουσιάσεις τους με εικόνες, ήχο και βίντεο που παράγονται αυτόματα. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία προτύπων και θεμάτων που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους ως προς το περιεχόμενο και το στυλ. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την AI για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα γραφικά, animations, soundtracks, voiceovers και λεζάντες για τις διαφάνειές τους.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

TECH NEWS

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET