ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητής παρέδωσε εργασία 2.000 λέξεων σε 20 λεπτά χάρη στο ChatGPT, just sayin’!

Τώρα αν σας μπαίνουν ιδέες για την πτυχιακή ας πούμε, δε φταίμε εμείς. 😌

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

13 Φεβρουαρίου, 2023

Αν η εξεταστική είναι ένας πονοκέφαλος για τους φοιτητές, οι εργασίες είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους. Ας μη μιλήσουμε καν για τις πτυχιακές…

Μοιάζει τόσο βουνό όλη αυτή η διαδικασία της έρευνας, της μετάφρασης και της σύνταξης ενός κειμένου κάτι χιλιάδων λέξεων, που απλά προτιμάς να το αναβάλλεις με κάθε τρόπο. Και γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένο, όταν καλείσαι να συντονιστείς με άλλους – aka ομαδική εργασία.

Διάβασε κι αυτό

9+1 τύποι φοιτητών που θα συναντήσεις στις ομαδικές εργασίες της σχολής!

Ένας τρόπος να αποφύγεις όλη αυτή τη φασαρία είναι να μη δηλώσεις μαθήματα που το απαιτούν. Simple as that. Έλα όμως που δεν είναι πάντα εφικτό. Είναι φορές που πρέπει να υποστείς αυτό το μαρτύριο και άρα… καλό κουράγιο μπρο!

Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, κατά πάσα πιθανότητα θα το αφήσεις για τελευταία στιγμή. Ωραίες οι κρισούλες άγχους όσο πλησιάζει το deadline ε; Κοίτα, όχι να σε παραπέμψω στην παρανομία, αλλά ένας φοιτητής που άφησε για το τέλος την εργασία εξαμήνου του, έβαλε το ChatGPT να κάνει όλη τη δουλειά και το αποτέλεσμα ήταν πολύ τίμιο! Ναι, μιλάμε για το ίδιο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που πέρασε πρόσφατα δύσκολο μάθημα στο ΑΠΘ με 8 στα 10.

Ο 22χρονος Pieter Snepvangers λοιπόν, εκμυστηρεύτηκε την παρατυπία του στο The Tab, η οποία τον έσωσε όταν έπρεπε να παραδώσει εργασία 2.000 λέξεων για την κλιματική αλλαγή. Κάτι που ο ίδιος θα έκανε μέρες να ολοκληρώσει, το chatbot το κατάφερε μέσα σε 20 λεπτά.

Για να σιγουρευτεί για το αποτέλεσμα, ο Pieter απευθύνθηκε σε ένα πανεπιστήμιο από το Russell Group και ζήτησε από έναν λέκτορα αν μπορεί να τσεκάρει την εργασία που είχε γράψει στο τελευταίο έτος της Κοινωνικής Πολιτικής για να δει αν το ChatGPT δουλεύει στ’ αλήθεια.

Ήθελα να ξέρω τι βαθμό θα έπαιρνα κι αν θα μπορούσε να καταλάβει ο καθηγητής ότι η έκθεση ήταν γραμμένη από ένα bot. 

Επειδή επρόκειτο για μεγάλο κείμενο 2.000 λέξεων, ο 22χρονος έπρεπε να κάνει στο chatbot 10 ξεχωριστές ερωτήσεις σχετικές με το θέμα. Με λίγο editing, το αποτέλεσμα ήταν άρτιο, ενώ το βασικότερο, προέκυψε μέσα σε 20 λεπτά!

Ο Pieter το έστειλε στον λέκτορα λοιπόν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπήρχε κάτι «ύποπτο» στην εργασία, αλλά όχι τόσο ώστε να μην κάνει τη δουλειά της. Ήταν πολύ γενικό το περιεχόμενο σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έμπαινε σε λεπτομέρειες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο, βρισκόταν στις πηγές. Πράγμα με το οποίο δυσκολεύονται όλοι οι «μέτριοι φοιτητές», οπότε δεν πρόδιδε κάτι.
Συνολικά, η έκθεση ήταν αρκετή για να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα και άρα να περάσει ο φοιτητής το μάθημα. Ό,τι χρειαζόμαστε δηλαδή!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή ώρας: Μην ξεχάσετε, ξημερώματα Κυριακής το ρολόι πάει μία ώρα μπροστά!

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET