fbpx

Η Αθήνα ξεκίνησε τους στολισμούς και η μαγεία των Χριστουγέννων… αναζητείται!


Αυτό το κείμενο έχει αρκετές δόσεις γκρίνιας, επομένως αν δεν είσαι πολύ fan των Χριστουγέννων, σου επιτρέπω να φύγεις από ‘δω.

Οδεύουμε αργά και σταθερά προς τις γιορτές και στον αποχαιρετισμό αυτής της χρονιάς (σοβαρά τώρα, πότε πέρασε;) και το κλίμα δεν μπορώ να πω πως είναι και τόσο εορταστικό. Και τέλοσπαντων, τι εννοείς έχουμε ακόμα δύο (και κάτι) εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα; Πολύ είναι; Δηλαδή αν δεν χαρούμε με δόξα και τιμή τις γιορτές όλο τον Δεκέμβριο, τότε τι νόημα έχει;

Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεσαι για στολισμούς και όλα τα συνοδευτικά, δεν γίνεται να μην νιώθεις μια κάποια ευφορία όταν περπατάς σε στολισμένους και φωτισμένους δρόμους. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πάντως την Αθήνα, για την οποία διάβασα κάποια δημοσιεύματα για το πόσο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχει και θέλω να γελάσω δυνατά.

Αυτοκρατορική αποτυχία!

Ο λόγος γίνεται για τα κλασικά καθιερωμένα φωτάκια στους κεντρικούς δρόμους, τα οποία αν μη τι άλλο είναι πολύ όμορφα, αλλά μια αλλαγούλα κάποια στιγμή δεν θα έβλαπτε. Βέβαια, πού καιρός για τέτοιες βαρετές εργασίες.

Εν τω μεταξύ, οι στολισμοί του Συντάγματος, της Κοραή και της Ομόνοιας βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, την ώρα που η συμπρωτεύουσα έχει φωταγωγηθεί και μαζί και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αν έχεις περάσει μια βόλτα από το Σύνταγμα, κατάλαβες πως ο φετινός στολισμός έχει την ίδια ακριβώς βάση με τον περσινό. Είχε τόση επιτυχία που είπαμε να το ξανακάνουμε. Όχι ότι τα μισά φυτά γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο είχαν εξαφανιστεί μετά από καποιες ημέρες. ΌΧΙ.

Για καλή μας τύχη υπάρχουν καταστήματα που φροντίζουν να γίνονται πιο εκθαμβωτικά και εντυπωσιακά με τους στολισμούς τους. Ένα από αυτά είναι τα Public που έχουν γίνει ένα τεράστιο δώρο

… Ή καφετέριες όπως το Noel στην Κολοκοτρώνη και το Little Kook, στο Ψυρρή.

Αυτό που θέλω να πω και εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως τα Χριστούγεννα όλοι νιώθουμε έντονα αυτή την χαρμολύπη για διαφορετικούς λόγους. Είναι ωραίο όμως να κατεβαίνεις στο κέντρο της Αθήνας, να περπατάς αδειάζοντας όλες τις σκέψεις σου και να απολαμβάνεις όλα αυτά τα φώτα. Αλλά μια πρωτοτυπία θα ήταν ευπρόσδεκτη στο εν λόγω ζήτημα.

Να υπενθυμίσω, άλλωστε, πως η Αθήνα ανακυρήχθηκε πριν λίγες ημέρες ως η «Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» και όλοι είχαμε χαρεί αλλά και στασίσει παράλληλα. Ε, γιατί άραγε;

Ακόμα κι αυτά τα λαμπάκια, ρε παιδιά, που έχουν ανάψει στα δέντρα της πλατείας Συντάγματος, είναι ακανόνιστα. Τα πέταξαν πέρυσι όπως να ‘ναι και έτσι θα είναι και φέτος.

Πότε είπαμε ότι φεύγουμε για Τρίκαλα;

(φωτογραφίες: Eurokinissi)

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET