ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ

Φτιάχνοντας τη νέα γωνιά ζεστασιάς για τη νέα σεζόν!

Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τα κυριότερα χαρακτηριστικά για την πιο cozy σπιτική γωνιά! 

Neopolis Team

8 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρώτα από όλα ας συμφωνήσουμε ότι αντιπαθούμε έντονα το κομμάτι του πληθυσμού που θα ευχηθεί “Καλό Χειμώνα” αμέσως μόλις παρέλθει ο Αύγουστος ή ακόμη χειρότερα μετά τη γιορτή του 15Αύγουστου.
Άλλωστε δεν είναι και λίγοι εκείνοι που δεν έχουν καταφέρει μέχρι τότε να αποδράσουν από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, είτε λόγω υποχρεώσεων και συνθηκών, είτε γιατί οι προτιμήσεις τους διαφέρουν. Μην ξεχνάμε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι ένας κατά κύριο λόγο καλοκαιρινός μήνας (ευχαριστούμε κλιματική αλλαγή), ενώ η μειωμένη τουριστική κίνηση σου επιτρέπει να απολαύσεις σε μεγαλύτερο βαθμό τον προορισμό σου, κι έτσι οι σύντομες εκδρομές του Σεπτέμβρη έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από την άλλη, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έλεγε ο λαός, που μεταφράζεται ως εξής: δε χρειάζεται να περιμένεις έως το τελευταίο δευτερόλεπτο για να προγραμματίσεις τη νέα σεζόν, και να κάνεις τα απαραίτητα ψώνια σου, ειδικά αν πρόκειται να βρεθείς σε ένα νέο σπίτι, ή αν απλώς επιθυμείς μερικές έντονες αλλαγές. 

Δεδομένου ότι κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα χώρο  που να εξυπηρετεί βέλτιστα την προσωπική μας ξεκούραση και επαναφόρτιση. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τα κυριότερα χαρακτηριστικά για την πιο cozy σπιτική γωνιά! 

Πού τη φτιάχνουμε;

Όπως δηλώνει και το όνομά της, για τη δημιουργία της επιλέγουμε κάποια γωνία του σπιτιού, είτε στο σαλόνι, είτε στο υπνοδωμάτιο. Μιας και πρόκειται για ένα προσωπικό καταφύγιο, δε χρειάζεται να μας ανησυχεί ιδιαίτερα η έκταση του διαθέσιμου χώρου, είτε χρειάζεται να προμηθευτούμε με ογκώδη έπιπλα, όπως καναπέδες. Μία αναπαυτική πολυθρόνα,  ή ακόμη και μερικές μαξιλάρες και πουφ που θα τοποθετηθούν στο πάτωμα, είναι ιδανικά.για την επιθυμητή ατμόσφαιρα. Πρόσθεσε ακόμη ένα χαλί κατάλληλο για την εποχή (ναι, συνίσταται η εναλλαγή σύμφωνα με τις εποχές), για καλύτερη οριοθέτηση.

Με τι θα την εξοπλίσω;

Εκμεταλλεύσου το χρόνο που θα περάσεις με τον εαυτό σου κάνοντας ταυτόχρονα αποτοξίνωση από τις οθόνες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωση. Ανάλογα με τα αγαπημένα σου χόμπι, ή και των υπόλοιπων ενοίκων που θα έχουν πρόσβαση, μπορείς να τοποθετήσεις μία μικρή βιβλιοθήκη, μια ηχητική εγκατάσταση, εργαλεία χειροτεχνιών κλπ. Ακόμη, θα χρειαστεί να τοποθετήσεις αποκλειστικό φωτισμό, και αν θέλεις να μείνεις σε ένα τετριμμένο φωτιστικό δαπέδου, ένας εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος στην Αθήνα, είναι ο κατάλληλος για την εγκατάσταση επιτοίχιων σποτ, ή ακόμη καλύτερα κρυφού φωτισμού. 

Είναι υπερβολή να προσθέσω διακοσμητικά;

Σίγουρα η έκταση του χώρου είναι η βασικότερη παράμετρος που θα εξετάσουμε για να απαντήσουμε με ακρίβεια. Σε γενικές γραμμές πάντως, χρειάζεται να διατηρηθεί μια ισορροπία, έτσι ώστε να μην αλλοιώσουμε το μινιμαλιστικό μοτίβο που θα ξεκουράζει το νου μας, αλλά ούτε θα αποκλείουμε αντικείμενα που μας εντυπωσιάζουν ή αναβαθμίζουν την αισθητική. Προτείνουμε λοιπόν κάποιο (ή λιγάκι περισσότερα) φυτό εσωτερικού χώρου, και ένα αρωματικό της προτίμησής σου, πχ κερί, αιθέριο έλαιο κλπ.

Πώς μπορώ να φέρω την αλλαγή με χαμηλό budget;

Όπως σε κάθε ανανέωση, είτε στην εμφάνισή μας είτε στον προσωπικό μας χώρο, απαιτείται η επένδυση ενός χρηματικού ποσού. Το πόσο χαμηλό ή υψηλό θα είναι αυτό, εξαρτάται από το εύρος που εμείς οι ίδιοι έχουμε ορίσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι διατίθενται λύσεις για πολύ οικονομικά αποτελέσματα. Ενδεικτικά κάποιες από αυτές είναι στρατηγικές οικιακής εξοικονόμησης, όπως ένα πακέτο για φθηνότερο ρεύμα από την NRG στο revmaenergy.store ή τον πάροχο που θα υποδείξει η αναζήτησή σου, χρήση λαμπτήρων LED, η εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης συσκευών. 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

HAPPY BODY

Οι CLiTTERATEΣ δημιουργούν έναν κόσμο όπου κάθε κορίτσι θα μαθαίνει και θα χαίρεται το σώμα του χωρίς ντροπή!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα Kylie Cosmetics έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ουρλιάζουμε από χαρά!

HAPPY BODY

Πεζοπορία για αρχάριους: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν κανονίζεις για πρώτη φορά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET