fbpx

Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξεταστική, αυτές είναι ιδέες!


Δε θα κρύψουμε ότι μεγάλη μας ευχή μετά απ’ όλο αυτό το αλαλούμ με τις εξεταστικές του εαρινού εξαμήνου, είναι να βγει κάποιος αρμόδιος και να μας ανακοινώσει την ολοκληρωτική τους ακύρωση (όχι αναβολή, μην μπερδευόμαστε). Να κατανοήσει βαθύτατα τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυσή μας ύστερα από τόσες πληροφορίες και νέες πρακτικές μαζεμένες, να μας δώσει την ευχή του για ένα όμορφο καλοκαίρι και να ξεχυθούμε ξέγνοιαστοι στις παραλίες.

Μικρολεπτομέρεια το γεγονός ότι το ίδιο ευχόμαστε σε κάθε εξεταστική, ανεξαρτήτως συνθηκών. 

Είχαμε όμως, πάντα μια φωνούλα στο πίσω μέρος του μυαλού μας να μας σταματάει από το να εκφράσουμε επισήμως αυτήν την ιδέα, γιατί όπως έλεγε, ήταν παράλογη. Τελικά να που βρέθηκε κάποιος άλλος να το κάνει, ή μάλλον κάποιοι άλλοι (κι όμως, είναι αρκετοί).

Στην τολμηρή (και χωρίς ιδιαίτερο νόημα) αυτή κίνηση προέβησαν φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, θεωρώντας πως δε φταίνε σε τίποτα που μια πανδημία έσκασε από το πουθενά, έφερε τα πάνω κάτω, δημιούργησε πολλά κενά στην εκπαίδευση και πλέον προκαλεί μεγάλο άγχος στους απανταχού φοιτητές.

Για την ακρίβεια δήλωσαν:

Θεωρούμε πως είναι δίκαιο να περαστούν τα μαθήματα και να προαχθούμε στο επόμενο εξάμηνο, πως είναι λογικό να μη γίνει η εαρινή εξεταστική – ούτε ηλεκτρονική, ούτε δια ζώσης, η οποία θα είναι με τους χειρότερους όρους. Να μην πληρώσουν οι φοιτητές όλη αυτή την κατάσταση.

Haters gonna say ότι είναι μια πολύ καλή δικαιολογία να περαστούν με τον πιο απλό τρόπο έβερ μερικά μαθηματάκια, αλλά δεν ισχύει αυτό. Ο δρόμος μέχρι το πτυχίο παραμένει μακρύς κι ας έχουν περαστεί έτσι ακούραστα 5-6 μαθήματα. Εκτός βασικά κι αν πέσει καμιά πρόταση να δοθεί κι αυτό σε όλους τους φοιτητές, οποιουδήποτε εξαμήνου, για την ψυχική οδύνη#foodforthought

Εντωμεταξύ δεν είναι και λίγοι αυτοί που στηρίζουν την ιδέα, με αντίστοιχες πορείες να πραγματοποιούνται σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ιωάννινα. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που πάνε κόντρα, όπως η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Το «ρωμαλέο» φοιτητικό κίνημα εδώ και δεκαετίες έχει βρει ευκαιρία να κλείνει σχολές με το έτσι θέλω για κάθε απίθανο λόγο. Τώρα που η χώρα πέρασε την πιο κρίσιμη δοκιμασία της και ενώ οι φοιτητές προετοιμάζονται για την εξεταστική τους, ακόμα και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, βλέπουμε μια θλιβερή μειοψηφία να ζητά τα ανήκουστα.

Θέλουν πτυχίο χωρίς εξετάσεις. Σχολεία χωρίς πανελλήνιες. Δουλειά χωρίς προσπάθεια.

Περιμένουμε και τον κύριο Τσίπρα να δικαιώσει τις κινηματικές τους προσπάθειες ζητώντας στα δυο πτυχία ένα μεταπτυχιακό δώρο. Αυτό ξέρουν μόνο να κάνουν εδώ και χρόνια, όμως ευτυχώς τους κερδίζει κάθε μέρα το υγιές κομμάτι των φοιτητών.

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ θα συνεχίσει πιστή στις αρχές της να στηρίζει όλους τους φοιτητές που δεν ζήτησαν να τους χαριστεί τίποτα και θέλουν ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο.» 

Όλοι θέλουμε να φάνε άκυρο οι εξεταστικές, τώρα, του χρόνου και για πάντα, αλλά υπερισχύει η λογική… 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET