ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: Μαχαίρωσαν συνοδό φοιτητή ΑμεΑ για να της κλέψουν το κινητό!

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης δεν είναι φοιτητής του πανεπιστημίου.

Neopolis Team

11 Μαρτίου, 2022

Άλλη μία μέρα σε ελληνικό πανεπιστήμιο, όπου γυναίκα έπεσε θύμα κλοπής και μάλιστα μαχαιρώθηκε από τον δράστη καταλήγοντας στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Debater.gr, το θύμα ήταν συνοδός φοιτητή ΑμΕΑ, ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη το μεσημέρι στη Φιλοσοφική Σχολή, στον 8ο όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα Γαλλικής – Ιταλικής Φιλολογίας. Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι προκειμένου να της αποσπάσουν το κινητό, βγαίνοντας τρομοκρατημένη από το κτίριο και φωνάζοντας βοήθεια, καθώς αιμορραγούσε πολύ

Στη συνέχεια κατέφτασε ασθενοφόρο, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της ομάδα ΔΙΑΣ οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη. Οι Αρχές εικάζουν ότι είναι πιθανότατα αλλοδαπός και πως δεν πρόκειται για φοιτητή.

Δυστυχώς, το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά τους φόβους που νιώθουν οι φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, αφού σημειώνονται συχνά κλοπές και παρενοχλήσεις. Ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τις Σχολές στην περιοχή του Ζωγράφου βέβαια, καθώς αντίστοιχα συμβάντα έχουν σημειωθεί και στο ΑΠΘ, όπως ο ξυλοδαρμός φοιτητών από 30 κουκουλοφόρους και η παρενόχληση φοιτητριών από έναν 34χρονο άντρα. Γενικότερα, στα μεγάλα campus παρατηρείται μεγαλύτερη εγκληματικότητα, κάτι που δεν προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους φοιτητές τους.

Το Panic Button που φέρνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σαν λύση, είναι μια πολλά υποσχόμενη κίνηση που θα θέλαμε να δούμε να εφαρμόζεται και σε άλλα Ιδρύματα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET