ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

6 απλά tips για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού όταν έξω έχει καύσωνα!

Και για να μη φοβάσαι μη γίνει καμιά έκρηξη...

Neopolis Team

24 Ιουλίου, 2022

cover photo

Δεν είναι λίγες οι φορές το καλοκαίρι που πιάνοντας το κινητό σου νιώθεις σαν να ακουμπάς βραστό αυγό που μόλις βγήκε από το κατσαρολάκι. Ζεματάει τόσο πολύ, που το αλλάζεις χέρια για να μην καείς. Χώρια ότι σε ζώνουν οι σκέψεις μη γίνει καμιά έκρηξη. Δεν έχουν ακούσει και λίγα τ’ αυτιά μας.

Αυτό το κακό λοιπόν, είναι πιο συχνό τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η θερμοκρασία αγγίζει υψηλά νούμερα. Όπως εμείς ιδρώνουμε, έτσι κι αυτά εκδηλώνουν την αντίδρασή τους μέσω της υπερθέρμανσης. Όπως εμείς υπολειτουργούμε τις μέρες που έχει 40 βαθμούς, έτσι κι αυτά αρχίζουν τα σπαστικά τους (αργή λειτουργία, κολλήματα, κ.ο.κ) και δικαιολογημένα.

Τα τηλέφωνα έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν έως και στους 35ºC κι επειδή συχνά τα αναγκάζουμε να χτυπήσουν υπερωρίες μες στον ήλιο, σε σημεία που ξεπερνούν τους 40ºC, αυτά καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια – aka καταναλώνουν παραπάνω ενέργεια – με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία τους. Μία ακόμα επίπτωση εν τω μεταξύ που σίγουρα έχεις προσέξει, είναι ότι πέφτει πιο γρήγορα η μπαταρία. Προφανώς. Εκτός των άλλων, έχοντας τη συσκευή συνεχώς στον ήλιο, η φωτεινότητα της οθόνης είναι μονίμως στο 100%. 

Για καλή μας τύχη, υπάρχουν μερικά tips να κουλάρεις την κατάσταση και να μη φοβάσαι πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το ΜΠΑΜ:

1 Απόφυγε την άμεση έκθεση του κινητού στον ήλιο

Δε θέλει και πολύ μυαλό για να το σκεφτείς αυτό. Ωστόσο, καμιά φορά ξεχνιέσαι όσο λιάζεσαι στην παραλία και σκρολάρεις ατελείωτες ώρες με το κινητό στο χέρι. Αν ήταν άνθρωπος, θα είχε βγάλει καρκίνο του δέρματος με τέτοια έκθεση! Προτίμησε να περάσεις την ώρα σου με κάτι άλλο (ένα βιβλίο π.χ.) κι άσε τη συσκευή σε μια σκιά καλύτερα.

2 Βγάλε τη θήκη

Οι θήκες παγιδεύουν τη θερμότητα και δεν την αφήνουν ούτε να φύγει, αλλά ούτε και να περάσει κρύος αέρας για να δροσίσει το κινητό. Ειδικά τα πιο φθηνά προϊόντα, περισσότερο βλάπτουν παρά προστατεύουν στην προκειμένη περίπτωση.

3 Κλείσε τα bluetooth

Είτε τα έχεις ανάγκη είτε όχι, κλείσ’ τα για όσο μπορείς. Ακόμα και να μην έχεις συνδεδεμένο το κινητό σου σε κάτι, τα ανοιχτά bluetooth εξακολουθούν να αναζητούν συσκευές και άρα να καταναλώνουν ενέργεια.

4 Κλείσε τις εφαρμογές που δε χρησιμοποιείς

Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να τηρείς όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως καιρού και θερμοκρασίας. Κρίμα να μένει φορτωμένο το τηλέφωνο με δεκάδες ανοιχτές εφαρμογές χωρίς λόγο. Πόσο μάλλον όταν ζορίζεται ούτως ή άλλως να τα βγάλει πέρα λόγω καύσωνα.

5 Μην το χρησιμοποιείς όσο το φορτίζεις

Αναπόφευκτα, κατά τη φόρτιση παράγεται περισσότερη θερμότητα. Μη δυσχεραίνεις την κατάσταση απαιτώντας από το κινητό σου να δουλεύει ταυτόχρονα! Επιπλέον, φρόντισε να το φορτίζεις σε σκληρές επιφάνειες όπως το πάτωμα ή το τραπέζι, καθώς επιφάνειες σαν το κρεβάτι ή τον καναπέ, απορροφούν τη θερμότητα και οδηγούν σε υπερθέρμανση.

6 Βάλ’ το σε airplane mode

Σε περίπτωση που το κινητό έχει κακό έως καθόλου σήμα, τότε σημαίνει ότι «χτυπάει υπερωρίες» στην προσπάθειά του να βρει σήμα. Πράγμα που με τη σειρά του οδηγεί στην υπερθέρμανσή του και σε συνδυασμό με τη ζέστη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Βάλ’ το για όσο μπορείς σε airplane mode και όταν θα είναι καλύτερες οι συνθήκες, το επαναφέρεις.

Σημείωση: Σε καμία περίπτωση μην το τοποθετήσεις στο ψυγείο, τον καταψύκτη ή σε πάγο. Θα δροσίσει αμέσως, αλλά μετά πολύ πιθανό να χρειαστείς καινούριο!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET