ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επιτηρητής στο ΠΑΔΑ πρότεινε… ωτοστόπ στους φοιτητές την ημέρα των απεργιών!

Όσα αναφέρει η καταγγελία που μας απέστειλε φοιτήτρια.

Neopolis Team

22 Σεπτεμβρίου, 2023

Όταν οι έννοιες απεργία ΜΜΜ και η σχολή συναντώνται, τότε ξέρουμε ότι δε θα περάσουμε καλά… Κι ακόμα περισσότερο, όταν είναι περίοδος εξεταστικής και δίνεις μάθημα.

Οι φοιτητές έχουμε βρεθεί πολλές φορές στη θέση να ζητάμε το αυτονόητο τέτοιες ημέρες, να αναβάλλεται δηλαδή η εξέταση και γενικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς η παρουσία μας σε αυτή είναι από δύσκολη έως αδύνατη. Άλλες φορές αυτό συμβαίνει, άλλες πάλι το εκάστοτε πανεπιστήμιο προτιμά να σφυρίξει αδιάφορα και να μην ξεβολευτεί από το πρόγραμμά του, με αποτέλεσμα φοιτητές να χάνουν μάθημα, εξέταση, ακόμα και εξάμηνο!

Κάτι σαν αυτό που συνέβη στο ΠΑΔΑ σύμφωνα με καταγγελία φοιτήτριας που έφτασε στο Neopolis.gr!

Όπως μας ενημερώνει η ίδια μέσα από την καταγγελία που μας έστειλε, την ημέρα των απεργιών των ΜΜΜ, οι εξετάσεις στο ΠΑΔΑ δεν άλλαξαν ημερομηνία, με τους αρμόδιους μάλιστα να δηλώνουν άγνοια για το γεγονός της απεργίας και να ζητούν από τους φοιτητές να προσέλθουν κανονικά. Τώρα το πώς… δεν ήταν δικό τους θέμα.

Το πιο ακραίο ωστόσο, ήταν η προκλητική στάση ενός επιτηρητή, που δήλωσε ότι είναι θέμα συνέπειας η παρουσία των φοιτητών στις εξετάσεις και ότι μπορούσαν να έρθουν ακόμα και με ωτοστόπ!

Μάλιστα…

Διαβάστε όμως ολόκληρη την καταγγελία της φοιτήτριας:

Εκ μέρους των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, θέλω να καταγγείλω τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστήμιο όσον αφορά την έγκαιρη ενημέρωση και μεταφορά των φοιτητών. 

Εν όψη της απεργίας στις 21/9/2023 των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ενώ υποτίθεται ότι διεξάγονται εξετάσεις από της 9:00 εώς τις 17:00, δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ούτε ανεπίσημη ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή των εξετάσεων και για το πώς θα κινηθούμε. Έχουμε κινήσει γη και ουρανό ξάγρυπνοι όλο το βράδυ περιμένοντας να λάβουμε απάντηση από μηνύματα και τηλέφωνα σε σχολή, γραμματεία και καθηγητές και όποιον άλλο αρμόδιο. Η μόνη απάντηση δόθηκε τηλεφωνικά από την γραμματεία του τμήματος μετά τις 8:30 σήμερα 21/9, μισή ώρα πριν την έναρξη των εξετάσεων, σε φοιτητή, η οποία χαρακτηριστικά ήταν «Α ναι; Υπάρχει απεργία και σε ποια μέσα; Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές, οπότε μάλλον θα προσέλθετε κανονικά. Λυπούμαστε πολύ αλλά δεν γνωρίζουμε τίποτα».

Όλοι οι φοιτητές παρακολουθούμε τα γεγονότα άυπνοι όλο το βράδυ και αναρωτιόμαστε αν αξίζει να χαλάσουμε 50/100 ευρώ σε ταξί ή εάν θα χάσουμε την εξέταση! (Πολλοί μάλιστα μαζί χάνουν και το ακαδημαϊκό εξάμηνο για τα μαθήματα αλυσίδας, άλλοι φοιτητές έρχονται από πολύ μακριά για να εξεταστούν σε μαθήματα για να πάρουν επιτέλους το πτυχίο τους..) Όσοι μένουμε μακριά από το Αιγάλεω ακόμη και εντός της Περιφέρειας Αττικής αδυνατούμε να προσέλθουμε 9:00 από την στιγμή που το μετρό έχει ανακοινώσει 24 ωρη απεργία και η έναρξη των δρομολογίων λεωφορείων είναι 9:00. Αυτό το μπάχαλο επικρατεί κάθε φορά με τις απεργίες των μέσων αλλά αυτή τη φορά παρατράβηξε διότι δεν πρόκειται για μάθημα ή εργαστήριο που θα λάβουμε απουσία, πρόκειται για γραπτό εξεταστικής! Οι μόνοι ελάχιστοι φοιτητές που κατάφεραν μετά από πολλή ταλαιπωρία στην κίνηση να φτάσουν ήταν όσοι διέθεταν ιδιωτικό όχημα και διέμεναν κοντά στις γύρω περιοχές του Αιγάλεω και στο Περιστέρι. Μαρτυρίες φοιτητών λένε ότι σε μάθημα που υπό φυσιολογικές συνθήκες συμπλήρωνε 4 αίθουσες, προσήλθαν μόνο 15 άτομα πράγμα το οποίο αρνούνται κατηγορηματικά από τη σχολή.

Το πιο ειρωνικό και ακραίο; Σήμερα εντός της αίθουσας, κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, επιτηρητής είπε στους φοιτητές ότι είναι θέμα συνέπειας η παρουσία μας στις εξετάσεις κι ότι μπορούσαμε να έρθουμε με οτοστόπ!!! Ή να κοιμηθούμε κοντά στη σχολή σε σπίτια συμφοιτητών!!!!

Επιμένουν από την πλευρά τους ότι υπήρξε απαρτία και δεν θα υπάρξει επαναληπτική εξέτασης… Είμαστε δηλαδή καταδικασμένοι να χάσουμε ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό εξάμηνο, να χαραμίσουμε τους κόπους μας ή να ξηλώσουμε τις τσέπες μας!! Ή, όπως μας παρότρυναν, να κινδυνέψουμε να βρεθούμε βιασμένες σε χαντάκια από οτοστόπ σε άγνωστα οχήματα!!! Απαράδεκτο…

Ήρθε η ώρα το κράτος να μεριμνήσει για τη μεταφορά μας. Οι σχολές να δείξουν κατανόηση και να κάνουν ορθότερη διαχείριση!! Συγκεκριμένα το ΠΑΔΑ διαθέτει ηλεκτρικό πουλμανάκι το οποίο προορίζεται για τη μεταφορά φοιτητών και απλά κοσμεί την είσοδο του πάρκινγκ της σχολής .Σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνουμε να υπάρχουν παρόμοια μέσα μεταφοράς των φοιτητών σε ορισμένες αφετηρίες στην περιφέρεια Αττικής πχ Αγία Παρασκευή κλπ. Ή έστω να ενημερωνόμαστε έγκαιρα και να υπάρχει μέριμνα για την ορθή διεξαγωγή των εξετάσεων. Το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις μας είναι πολύ σημαντικό και θα το διεκδικήσουμε με κάθε μέσο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET