ΕΛΛΑΔΑ

Εγκατέλειψαν λευκό τιγράκι στα σκουπίδια του Αττικού Πάρκου, και η κατρακύλα συνεχίζεται!

Το 4 μηνών ζωάκι - θύμα παράνομου εμπορίου, είναι σε άσχημη κατάσταση...

Μέσα σε όλα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την απανθρωπιά που υπάρχει απέναντι στα ζώα αυτού του κόσμου. Κάθε μέρα θα βγει κι από μια είδηση για περιστατικό κακοποίησης γάτας, σκύλου, γαϊδουριού ή οτιδήποτε άλλου έχει εύκαιρο μπροστά του ο κάθε σκατόψυχος που θέλει να βγάλει το άχτι του.

Δεν ξέρω πώς εξηγείται από ειδικούς αυτή η ανάγκη ορισμένων να επιβληθούν και να δείξουν ανωτερότητα δύναμης μπροστά σε πλάσματα που απλά πιάνουν το χώρο που δικαιούνται σε αυτόν τον πλανήτη, πάντως δε σταματά πουθενά. Ούτε καν στις τίγρεις.

Άλλη μία μέρα ξημέρωσε στην Ελλάδα λοιπόν και το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου δεν ήταν από εκείνα που μας έχουν συνηθίσει οι ευυπόληπτοι πολίτες αυτού του τόπου. Αυτή τη φορά αφορούσε ένα λευκό τιγράκι, που βρέθηκε παράλυτο και εγκαταλελειμένο στα σκουπίδια του Αττικού Πάρκου.

Το ζώο εντοπίστηκε την Τρίτη 28/2 από υπαλλήλους της καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι επικοινώνησαν με το ζωολογικό πάρκο. Ο ιδρυτής αυτού, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, τόνισε πως πρόκειται για θύμα παράνομου εμπορίου και πως το ζώο φαίνεται να μεταφέρθηκε από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Πιθανώς να αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο (clown emoji γιατί ταιριάζει απ’ όλες τις απόψεις η ύπαρξη τσίρκων με εργάτες ζώα εν έτει 2023!). Όπως εξηγεί στο Newsbomb.gr o ιδρυτής:

Κάποιος το έφερε παράνομα από το εξωτερικό, μιας και η νομοθεσία σε όλη την Ευρώπη είναι σαφής και αυστηρή, απαγορεύοντας το εμπόριο άγριων ζώων. Οι λευκές τίγρεις δε ζουν στο φυσικό περιβάλλον – πρόκειται για ζώα που έχουν υποστεί μετάλλαξη, εξ ου και το λευκό χρώμα, και υπάρχουν μόνο σε πάρκα ή σε τσίρκα, όπου αυτά λειτουργούν ακόμα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η κατάσταση του ζώου είναι πολύ άσχημη και αυτό οφείλεται σε κακή φροντίδα.

«Στις ακτινογραφίες που του κάναμε, διαπιστώσαμε πως μέρος από τα κόκαλα του ζώου δεν φαίνονται, είναι ανύπαρκτα. Γενικά το ζώο είναι χάλια και δεν γνωρίζουμε πόσο θα ζήσει. Θεωρώ πως κάποιος ή κάποια αυτό το ζώο το αγόρασε μωρό. Πρέπει να είναι θύμα παράνομης αγοράς άγριων ζώων, η οποία φυσικά και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Επειδή είναι λευκό εικάζω πως ίσως αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο – δεν ξέρω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευσή του. Το σίγουρο είναι πως δεν αγοράστηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε από το εξωτερικό. Αυτός που το έφερε απ έξω πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε. Δεν μιλάμε για μια λευκή όμορφη γατούλα, αλλά για μια λευκή τίγρη, η οποία φτάνει να ζυγίζει πάνω από 180 κιλά και σε μήκος τα δυο μέτρα», σημειώνει ο Λεσουέρ.

«Το ζώο ήταν πραγματικά σε κακά χέρια», τονίζει, ενώ αναφέρει πως η θηλυκή τίγρης αρνείται να φάει κανονικά ή να πιει γάλα, μη δίνοντας πολλές ελπίδες για την επιβίωσή της. Σημειώνεται ότι σιτίζεται μόνο με κιμά, κι αυτό αν του δοθεί από το χέρι του φροντιστή του. Επίσης, μέσα στην ημέρα οι υπεύθυνοι της κλινικής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου το βγάζουν σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να το δει ο ήλιος και να προσλάβει την απαραίτητη βιταμίνη D, την οποία είχε σε μεγάλη έλλειψη λόγω ακριβώς της λάθος ζωής που του εξασφάλιζε όποιος το είχε.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει ειδοποιήσει τις αρχές, το Δασαρχείο και την Αστυνομία και αναμένουν ενημέρωση για το τι να κάνουν.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

TECH NEWS

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή ώρας: Μην ξεχάσετε, ξημερώματα Κυριακής το ρολόι πάει μία ώρα μπροστά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET