Ο στάνταρ «αποκριάτικος εξοπλισμός» που χωρίς αυτόν, δε βγαίναμε από το σπίτι σαν παιδιά!


Κυριακή της Αποκριάς σήμερα και προφανώς έχουμε μπει όλοι στο κατάλληλο mood. Το Καρναβάλι άλλωστε, είναι η φάση που ακόμα κι ο πιο μονόχνοτος άνθρωπος εκεί έξω, βγάζει το παιδί που κρύβει μέσα του. Και δόξα τω Θεώ, από Καρναβάλια στην Ελλάδα, άλλο τίποτα… Εμείς και το Ρίο, ένα πράγμα!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που κάτι τέτοιες μέρες θυμόμαστε όλα εκείνα τα υπέροχα που κάναμε στις εποχές Δημοτικού και Γυμνασίου. Τότε που προετοιμαζόμασταν ένα μήνα πριν για τη στολή που θα φορέσουμε και τις «σκανταλιές» που θα κάνουμε στους γύρω μας. Κι όπως λένε όλοι, ο καλός «στρατιώτης» χρειάζεται και τα απαραίτητα «όπλα» για να πάει στον… πόλεμο!

Εσύ για παράδειγμα, θυμάσαι τι έκανες με τα παρακάτω;

#1 Σερπαντίνα

Φύσημα του ανέμου με άλλα λόγια. Αυτή η στριφογυριστή σβούρα που έκανε με το που φύσαγες, ήταν άλλο level ευχαρίστησης. Σαν χθες θυμάμαι έναν χώρο γεμάτο με παιδιά, να κάθεται το καθένα μόνο του, να φυσάει μέχρι να τελειώσει όλο το πακετάκι σερπαντίνες και την τελευταία να την έβαζε πάντα γύρω από το λαιμό.

+++

Εκτός αυτού να σου θυμίσω ότι οι λίγο πιο προχωρημένοι πήγαιναν ένα βήμα παρά πέρα και αγόραζαν το «Σπρέι Σερπαντίνα» είτε για να αποφύγουν το «ξεφύσημα» είτε για να είναι πιο ετοιμοπόλεμοι σε περίπτωση που τελειώσουν τα υπόλοιπα καύσιμα.


#2 Αφρός

Το ακατανίκητο όπλο εναντίων άλλων. Με νευρίασες; Φάε αφρό. Μου αρέσεις; Φάει αφρό. Μου την βάρεσε απλά επειδή τον αγόρασα; Φάει αφρό. Αγαπημένο όταν το κρατάς, μισητό όταν στο ρίχνουν. Παρόλα αυτά μένει διαχρονικό σε κάθε εποχή. Αλλά αν με ρωτάς τώρα, μάλλον θα προτιμούσα να το αφήσω στην απ’έξω.


#3 Κονφετί

(Τι, τι ε; Τι,τι! Συγγνώμη παρεκτράπηκα) Τα πιο ενοχλητικά-διασκεδαστικά must των Αποκριών. Κονφετί ή κομφετί (όπως τα λέμε όλοι), δε μας απασχολεί ιδιαίτερα. Το θέμα είναι ότι παρέμεναν εκνευριστικά κολλημένα πάνω σου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως αυτά κι ο αφρός, ήταν ό,τι πρέπει για να φοβερίσουμε τους άλλους. Ένα σακουλάκι έφτανε για να επιφέρει τον πανικό και ταυτόχρονα τον ενθουσιασμό σε αυτούς που τα πετούσαν.


#4 Σκορδάκια

Κάτι που λάτρευαν κυρίως τα αγόρια. Όχι ότι την έβρισκαν τόσο με την όλη διαδικασία όσο με τις γκριμάτσες που έπαιρναν τα κοριτσάκια μόλις σκάγανε δίπλα στα πόδια τους. Και δώσε να γελάνε και να τρέχουν τα άλλα μες την τρελή χαρά, ψάχνοντας το επόμενο «θύμα».


#5 Χρωματιστό σπρέι μαλλιών

Η κλασσική ατάκα μάνας μόλις το έβλεπε…»Πώς θα το βγάλεις αυτό παιδάκι μου απ’τα μαλλιά; Κανόνισε να μην βγαίνει μετά». Λίγη μπογιά μας έδινε τόση χαρά. Νιώθαμε άλλος άνθρωπος με λίγο μπλε ή μοβ στο κεφάλι μας.


#6 Σφυρί

Κοπανητής κεφαλιών Και δώστου, ότι κεφάλι πέρναγε από μπροστά μας, έτρωγε και μία. Και επειδή μας άρεσε και ο ήχος που έβγαζε, μερικά κεφάλια που τα είχαμε άχτι, τα κατακεραυνώναμε! Πόσο γέλιο κρυμμένο μέσα σε ένα σφυρί Παναγία; Σαν το σχιζοφρενή δολοφόνο με το…σφυρί κάναμε. Και έτσι και είχε ο άλλος μεγαλύτερο σφυρί από εμάς; Πόλεμος κανονικός!


#7 Καραμούζα

Ακούσατε, ακούσατε οι απόκριες κατέφθασαν και εγώ έρχομαι απλά και μόνο για να κάνω φασαρία. Στο αυτί σου δίπλα, στην τάξη μέσα, στο περίπτερο, στη γειτονιά το μεσημέρι. Παντού και πουθενά είμαι εγώ. Γιατί μπορώ. Και κυρίως γιατί έχω αυτήν την καταπληκτική καραμούζα. Θα είμαι ο εφιάλτης σου κάθε απόκριες!

Έλα να ξυπνάει το παιδί μέσα μας λίγοοοο! Ευτυχώς υπάρχει χρόνος ακόμη, μέχρι να τελειώσει η αγαπημένη Κυριακή του χρόνου. Άσε που είμαι σίγουρη ότι μετά από αυτό το άρθρο και τις αναμνήσεις που σου ξύπνησα, όλο και κάτι πονηρό θα σου χει μπει στο μυαλό…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET