ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από τη νέα σχολική χρονιά, το πρώτο κουδούνι θα χτυπά στις 9 χαρίζοντας λίγο ύπνο ακόμα!

Κανείς δεν είπε όχι, σε λίγο ύπνο ακόμα...

Neopolis Team

1 Μαρτίου, 2019

Ο υπουργός Παιδείας βάζει τέλος στο σκληροπυρηνικό ξύπνημα και δίνει επιπλέον 30 λεπτά ύπνου στους μαθητές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γαβρόγλου, από το νέο διδακτικό έτος το κουδούνι θα χτυπά στις 9:00 και όχι στις 8:15 όπως γίνεται μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε πως συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου.

Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει εννοείται και την ώρα που θα τελειώνουν τα μαθήματα οι μαθητές, η οποία θα μετατοπιστεί κατά 45 λεπτά.

Για να να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, και μιλώντας πάντα από δική μας εμπειρία καθαρά, όσο πιο νωρίς ξεμπερδεύαμε με το σχολείο τόσο το καλύτερο. Επομένως, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι κατά πόσο ευχάριστη είναι αυτή η αλλαγή. 

Όπως και να ‘χει, η ενδεχόμενη αυτή μετατόπιση της ώρας έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που κάνουν λόγο για αστεία απόφαση Γαβρόγλου εκτιμώντας πως μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ δήλωσε δε, πως «κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9», ενώ επισήμανε πως «πρόκειται για άλλη μια απόφαση που έχει πάρει μονομερώς ο υπουργός, καθώς κατέληξε σε ένα πόρισμα που ήθελε ο ίδιος να καταλήξει».

Η αφήγηση του υπουργού ότι οι μαθητές θα κοιμούνται περισσότερο, είναι τουλάχιστον αστεία. Τα παιδιά δεν πάνε για ποτάκια το βράδυ, είναι κουρασμένα από τα μαθήματα και τα φροντιστήρια και πιεσμένα από την ύλη. Το μόνο που μπορεί να συμβεί από όλο αυτό, είναι να ενισχυθούν μόνο τα παιδιά από μακρινές περιοχές. Το νόημα ποιο είναι; Είναι προάγγελος καταργήσεων νέων σχολικών μονάδων, που θα ευνοεί τη μεταφορά των παιδιών από μακρινές τοποθεσίες;

Εμείς πάντως θα θέλαμε να μάθουμε πώς φαίνεται η όλη ιδέα και στους μαθητές

Παρ΄όλα αυτά, όντας φοιτητές και με καθόλου καλές σχέσεις με το πρωινό ξύπνημα, το οποίο μπορεί να γίνει βασανιστικό, είχαμε προτείνει με τη σειρά μας όλες οι πανεπιστημιακές δραστηριότητες να ξεκινούν μετά τις 11. Μήπως θα ‘πρεπε να εξετάσει κι αυτό το ενδεχόμενο ο κ. Γαβρόγλου;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET