ΕΛΛΑΔΑ

Αν βαρέθηκες να διαβάζεις σπίτι, άνοιξαν η βιβλιοθήκη και τα αναγνωστήρια του ΚΠΙΣΝ!

Ούτε οι ίδιοι είχαμε καταλάβει πόσο μας είχε λείψει!

Neopolis Team

28 Ιουνίου, 2021

Μετά τα δια ζώσης μαθήματα, κάτι που μας έλειψε πολύ αυτόν τον ένα χρόνο είναι το διάβασμα σε διάφορα σημεία εκτός σπιτιού. Είχαμε πολλές απώλειες στην καθημερινότητά μας λόγω της κατάστασης, αλλά η συγκεκριμένη ήταν από αυτές που πόνεσαν αρκετά.

Δε φτάνει που αναγκαστήκαμε να μείνουμε κλεισμένοι στα δωμάτιά μας για τις online διαλέξεις, δεν είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε ούτε το διάβασμά μας έξω από αυτό.

Κοιτάμε μπροστά όμως, όπου επιτέλους ανοίγει ξανά ο κόσμος και ανάμεσά τους το αγαπημένο φοιτητικό στέκι, τα αναγνωστήρια του ΚΠΙΣΝ!

Άλλοι μόλις τελείωσαν την εξεταστική, άλλοι πάλι έχουν δρόμο μπροστά τους, ωστόσο μην ξεχνάμε πως υπάρχει κι ένας Σεπτέμβρης που μας ενώνει όλους. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι πάντα θα υπάρξει ένα καλός λόγος να βρεθούμε στα αναγνωστήρια του Σταύρος Νιάρχος και ύστερα από τόση κλεισούρα που υποστήκαμε, δεν παίζει να μην τον εκμεταλλευτούμε. Μοιάζει σαν αιώνας από την τελευταία φορά που πήραμε τα βιβλία μας και βρεθήκαμε εκεί για να διαβάσουμε και νιώθουμε αυτό το excitement της πρώτης φοράς.

Φυσικά, εξακολουθούν να υφίστανται κανόνες που πρέπει να τηρηθούν (η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους είναι ένας από αυτούς), ενώ και η διαδικασία ανοίγματος της βιβλιοθήκης και των αναγνωστηρίων γίνεται σταδιακά.

Για να μπορέσεις να μπεις λοιπόν, πρέπει:

1. Να κάνεις εγγραφή στο site της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

2. Κάθε φορά που εισέρχεσαι στο ΚΠΙΣΝ, δίνεις το email σου και παίρνεις ένα ειδικό καρτελάκι για την είσοδό σου στο αναγνωστήριο.

Κατά την αποχώρησή σου φυσικά, αφήνεις πίσω πάλι το καρτελάκι.

Σημειώνεται ότι για τα αναγνωστήρια που περιλαμβάνουν και δανεισμό βιβλίων, χρειάζεται ραντεβού, ενώ όσοι σκέφτονται το Ανοιχτό Αναγνωστήριο του ΚΠΙΣΝ για να αράξουν με το λάπτοπ τους, θα συναντήσουν ταχύτητες ίντερνετ περίπου στα 30 Mbps.

Τέλος, διαθέσιμοι για το κοινό θα είναι και οι υπολογιστές, ενώ το πρόγραμμα λειτουργίας της βιβλιοθήκης διαμορφώνεται ως εξής:

• Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 20:00

• Σάββατο και Κυριακή: 09:00 – 16:00

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET