ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών, καθώς και η ημερομηνία που ξεκινούν οι ενστάσεις

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετεγγραφών και όρισε ημερομηνία που ξεκινούν οι ενστάσεις

Neopolis Team

14 Νοεμβρίου, 2019

Στο μεταξύ, και φεύγοντας για λίγο από τα γεγονότα που απασχολούν τις τελευταίες εβδομάδες τα πανεπιστήμια, μόλις ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των μετεγγραφών, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική εφαρμογή Μετεγγραφών 2019.

Να θυμίσουμε ότι φέτος οι αιτήσεις έφτασαν μεγάλο αριθμό, πράγμα που αναστάτωσε τα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα δημιούργησε ένα μπέρδεμα όσον αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών με λίγα μόρια. Ωστόσο, η διαδικασία έλαβε τέλος και οι φοιτητές θα μπορούν να δουν εάν η αίτηση για μετεγγραφή έγινε αποδεκτή.

Σημειωτέον, ένας στους δύο φοιτητές πήρε μετεγγραφή για κοινωνικούς-οικονομικούς λόγους.

Συνολικά υποβλήθηκαν 10.753 αιτήσεις με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια), από τις οποίες 70 υποβλήθηκαν από φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, 147 από φοιτητές οι οποίοι δήλωσαν ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες της παραγράφου 8 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και οι υπόλοιπες 10.536 από φοιτητές οι οποίοι δήλωσαν ότι πληρούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Επιπλέον, υποβλήθηκαν 3.883 αιτήσεις από αδελφούς προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του στοιχείου ε) της παρ. 8 του ν.4332/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Μετεγγράφονται:

α) 5434 φοιτητές με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των οποίων οι 145 είναι οι δικαιούχοι της υποπαραγράφου β της παρ. 8 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και οι 50 είναι Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, και
β) 3868 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές.

Επιπλέον, υποβλήθηκαν 52 αιτήσεις από φοιτητές κυπριακής καταγωγής, εκ των οποίων κρίθηκαν επιτυχόντες οι 31.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω αυτής της σελίδας ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από σχετικό σύνδεσμο.

Ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας θα υποβάλλονται μέσω της ανωτέρω ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν αίθουσες με τα ονόματα των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέες πτώσεις ταβανιών σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, νιώθουμε ασφαλείς στα «αναβαθμισμένα» ΑΕΙ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας ζήτησε το Υπ. Παιδείας για τις πληρωμένες εργασίες στα πανεπιστήμια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET