ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή ώρας: Μην ξεχάσετε, ξημερώματα Κυριακής το ρολόι πάει μία ώρα μπροστά!

Κλαίμε μία ωρίτσα ύπνου...

Neopolis Team

25 Μαρτίου, 2023

Φτάσαμε σε αυτή την εποχή του χρόνου, που η μέρα μεγαλώνει, ο καιρός ζεσταίνεται και τα vibes γενικότερα μας προετοιμάζουν για το καλοκαίρι! *silly happy dance*

Βέβαια, σε αντίθεση με την αλλαγή του Οκτώβρη, η συγκεκριμένη μας «τρώει» μία ώρα ύπνου και καθόλου δεν το εκτιμάμε. Θα το προσπεράσουμε όμως, μιας και η αύξηση της διάρκειας της ημέρας αυτόματα μας φτιάχνει τη διάθεση.

Στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής λοιπόν, τα ρολόγια θα μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά και θα δείξουν 4:00.

Η αλλαγή αυτή γίνεται αυτόματα στις περισσότερες συσκευές, ενώ αν απορείτε γιατί πραγματοποιείται γενικότερα αφού η ΕΕ έλεγε ότι θα κόψει αυτή την παράδοση… καλώς ήρθατε στο κλαμπ. Η Ευρώπη υποσχόταν ότι θα διατηρήσει τη θερινή ώρα από το 2018, πράγμα που δεν έγινε ποτέ και συνεχίζουμε, 5 χρόνια μετά, να προσαρμοζόμαστε σε αυτή τη μικρή αλλαγή μεν, που όσο να ‘ναι, επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι ειδικά τον πρώτο καιρό.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπενθυμίζει την αλλαγή μέσω ανακοίνωσης, όπου αναφέρει:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ..».

Γιατί η αλλαγή ώρας γίνεται ξημερώματα Κυριακής

Η μέρα αυτή έχει επιλεχθεί ακριβώς για το λόγο που φανταζόσουν. Επειδή μας επιτρέπει να προσαρμοστούμε στην αλλαγή πιο εύκολα, αποφεύγοντας καθυστερήσεις στην άφιξη στο σχολείο ή στην εργασία. Η ερευνήτρια ύπνου Δρ. Εύα Γουίνεμπεκ από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, λέει ότι «πάνω από όλα, τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι έφηβοι και τα άτομα που ξεκινούν πολύ νωρίς την εργασία επηρεάζονται από τις πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες αντιδρούν όλο και πιο έντονα από τους άνδρες μετά τη μετάβαση στη θερινή ώρα».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Βιολογία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Μαθηματικά Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Αρχαία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Σε Μαθηματικά, Αρχαία και Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές!

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET