ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παράταση παίρνει και για το μήνα Μάιο, η έκπτωση 40% στα φοιτητικά ενοίκια!

Το περιμέναμε και έγινε.

Neopolis Team

6 Μαΐου, 2020

Μαζί με το θέμα της πρακτικής, ήταν από τα πρώτα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στους φοιτητές και τις οικογένειές τους, όταν ανακοινώθηκε η συνέχιση των διαδικτυακών μαθημάτων μέχρι το τέλος εξαμήνου και η πιθανή επιστροφή στα αμφιθέατρα τον Σεπτέμβρη. Όπως είναι λογικό, όσοι σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους έχουν ένα άγχος παραπάνω αυτήν την περίοδο για τα έξοδα του σπιτιού που νοικιάζουν, τα οποία τρέχουν, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι φοιτητές έχουν επιστρέψει στο πατρικό τους.

Για το μήνα Απρίλιο υπήρξε μια σημαντική ανακούφιση για τις οικογένειες που έχουν αυτήν την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, με μια μείωση ύψους 40% στα φοιτητικά ενοίκια να τους δίνει μια ανάσα.

Κι επειδή τα μέτρα προστασίας μπορεί να ελαττώθηκαν, αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις συνεχίζουν να υπάρχουν και να επηρεάζουν κάθε οικογένεια, αποφασίστηκε η ίδια έκπτωση να ισχύσει και για τον μήνα που διανύουμε τώρα. Ο Μάιος ίσως μοιάζει λίγο πιο αισιόδοξος (ας κρατάμε μικρό καλάθι προς το παρόν), αλλά η απόφαση αυτή εξακολουθούσε να είναι αναγκαία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση της εν λόγω έκπτωσης στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας, αλλά και φοιτητικής στέγης για τα παιδιά εργαζομένων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά με την εξεταστική, πότε θα επιστρέψουμε κι επισήμως στις σχολές και τι άλλες αποφάσεις στήριξης θα ληφθούν (αν ληφθούν) μέχρι τότε.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET