ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έρχεται μείωση 40% και στα φοιτητικά ενοίκια με ισχύ τον Απρίλιο, καιρός ήταν!

Καλά τα νέα για όσους σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους.

Neopolis Team

14 Απριλίου, 2020

Καλά τα νέα για όσους σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους!

Μέχρι σήμερα, η μείωση 40% του ενοικίου προβλεπόταν για συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνονταν αυτές των φοιτητών που μένουν μακριά από το πατρικό τους λόγω σπουδών και οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν ξεχωριστό ενοίκιο για την κατοικία τους. Ωστόσο, πρόκειται για μια εξίσου μεγάλη επιβάρυνση για όσα νοικοκυριά έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τον κορωνοϊό, η οποία έπρεπε να ληφθεί υπόψιν.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να γίνει κι αυτό, με τη μείωση στα φοιτητικά ενοίκια να δίνει μια ανάσα στις οικογένειες που πλήττονται από την πανδημία και που μέχρι τώρα αναγκάζονταν να πληρώνουν κανονικά το ενοίκιο της φοιτητικής κατοικίας.

Η νομοθετική διάταξη, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα θα προβλέπει ότι η μείωση αυτή θα ισχύσει για τον Απρίλιο και θα αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή εργασίας.  

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα παρακάτω:

«Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρώτη, αφορά τη ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θεσπίζεται μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.»

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια βοήθεια που προσφέρεται σε όσους γονείς έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή του και ταυτόχρονα πληρώνουν το ενοίκιο της φοιτητικής στέγης των παιδιών τους. Για το λόγο αυτό βέβαια, πρέπει ο ίδιος ο γονιός να εμφανίζεται ως μισθωτής της «φοιτητικής» κατοικίας στο μισθωτήριο και στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου του Taxisnet.

Αναφορικά με τη διαδικασία, αυτός που θα ζητήσει τη μείωση, πρέπει να έχει αντίγραφο της «Υπεύθυνης Δήλωσης Εργαζομένου» που υπέβαλε στην «ΕΡΓΑΝΗ», με εκτυπωμένα τα στοιχεία του εκμισθωτή και της διεύθυνσης της μισθωμένης κατοικίας του, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι αυτός είναι ο μισθωτής της κατοικίας.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET