ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2020: Μείωση της ύλης, οι εξετάσεις θα γίνουν καλοκαίρι και όχι Σεπτέμβριο!

Σοβαρό ενδεχόμενο να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Neopolis Team

8 Απριλίου, 2020

Μείωση της εξεταστέας ύλης αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα, ακόμη κι εντός της ημέρας, το Υπουργείο Παιδείας, με τις Πανελλαδικές να πραγματοποιούνται κατά το πιθανότερο σενάριο το καλοκαίρι όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, και όχι τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η προτεραιότητα δίνεται τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, με την ύλη να περιορίζεται αρκετά όπως ήταν αναμενόμενο, αφού η παράδοση των μαθημάτων σταμάτησε στις 11 Μαρτίου, προκειμένου έτσι οι υποψήφιοι να εστιάσουν εκεί που χρειάζεται στο διάβασμά τους και να μην αγχώνονται.

Τα σχολεία έχουν στείλει ήδη στο Yπουργείο Παιδείας την ύλη που έχουν διδάξει οι καθηγητές στην τάξη μέχρι την ημέρα που λειτουργούσαν, επομένως τώρα βρίσκεται στο χέρι των επιτροπών που θα αποφασίσουν την περικοπή της. Συνολικά θα χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί όπως δήλωσε και η Νίκη Κεραμέως, ενώ πρόσθεσε και στην εκπομπή Happy Day:

Αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος. Η καμπύλη πάει καλά. Αν συνεχίσει αυτή η εξαιρετική επίδοση, τότε τα προγνωστικά είναι καλά. Η επιδίωξη μας είναι οι πανελλήνιες να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Ποιες είναι αυτές; Τον Ιούνιο. Γύρω στις 10 Ιουνίου ξεκινάνε συνήθως οι πανελλαδικές. Δε θέλουμε να ανακοινώσουμε ημερομηνίες και να τις αλλάξουμε. Ακολουθούμε τους ειδικούς.

Η ύλη γενικώς έχει οριστεί από πέρσι το καλοκαίρι. Τώρα θα υπάρξει κάποια μείωση της ύλης. Θα ανακοινωθεί κάποια περικοπή της ύλης πριν το Πάσχα. Η μείωση της ύλης θα είναι σημαντική και για την ανακούφιση των μαθητών και γιατί η αγωνία τους είναι μεγάλη.

Στόχος για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ο Ιούλιος και όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, είναι μια απόφαση που πρέπει να υλοποιηθεί οπωσδήποτε.

Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

Στο μεταξύ, μαζί με την ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης, το Υπουργείο θα προχωρήσει και σε ενημέρωση του αριθμού των εισακτέων για το 2020, προκειμένου να υπάρχει μια πιο σαφή εικόνα στους μαθητές που είναι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Τέλος, τα σχολεία δεν έχει αποφασιστεί το πότε και αν θα ανοίξουν ξανά, μιας και η κυβέρνηση εξετάζει τη θέση των επιστημόνων, όπως το να μη λειτουργήσουν καθόλου ή αυτό να γίνει σταδιακά. Όπως τόνισε και η Νίκη Κεραμέως: «Από τις τελικές οδηγίες των ειδικών θα εξαρτηθεί πότε θα μπούμε στα σχολεία. Θα δούμε αν θα χρειαστεί κάποια παράταση του σχολικού έτους ούτως ώστε να καλυφθεί η ύλη. Ακούμε τους ειδικούς, προσαρμοζόμαστε στις οδηγίες τους και με βάση αυτό λαμβάνουμε τις αποφάσεις».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET