ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες | Συζήτηση για επαναφορά της βάσης του 10.

Το ζήτημα της επαναφοράς της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -μέσα από τις Πανελλήνιες-, βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση στο δημόσιο διάλογο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη. «Οι εξετάσεις θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλοι. Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα […]

Neopolis Team

7 Απριλίου, 2016

Το ζήτημα της επαναφοράς της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -μέσα από τις Πανελλήνιες-, βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση στο δημόσιο διάλογο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη.

«Οι εξετάσεις θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλοι. Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ειναι αντικείμενο ενός δημοσίου διαλόγου, χωρίς βιασύνες», δήλωσε ο κ. Φίλης.

Το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τη δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σίας Αναγνωστοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, στην οποία δήλωσε: «Καλό θα είναι οι μαθητές που έρχονται στο πανεπιστήμιο να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις, και για τα ΤΕΙ. Ήμουν από αυτούς που δεν είχαν αντιδράσει (επί Γιαννάκου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) και είχα συμφωνήσει».

«Θα ήθελα να μπει η βάση του 10. Δεν έχω ακούσει να συζητείται, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι, “ναι” θα έπρεπε να μπει η βάση του 10 για τις εξετάσεις.», συνέχισε, η κ. Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, το μέτρο της επαναφοράς της βάσης του 10, δεν αφορά τις Πανελλήνιες 2016.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET