ΕΛΛΑΔΑ

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και αυτά που θα χαθούν τα επόμενα χρόνια!

Μέχρι το 2024, η αμερικανική οικονομία θα έχει δημιουργήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, με το 25% εξ’αυτών να βρίσκονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και στα τεχνικά επαγγέλματα αλλά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Από την άλλη πλευρά χαμένοι από τις αλλαγές θα βγουν οι Αμερικανοί ταχυδρόμοι, γενικότερα […]

Neopolis Team

4 Ιανουαρίου, 2016

Μέχρι το 2024, η αμερικανική οικονομία θα έχει δημιουργήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, με το 25% εξ’αυτών να βρίσκονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και στα τεχνικά επαγγέλματα αλλά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Από την άλλη πλευρά χαμένοι από τις αλλαγές θα βγουν οι Αμερικανοί ταχυδρόμοι, γενικότερα οι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στη μεταποίηση αλλά και οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα -πάντα- με τα στοιχεία της διετής έκθεσης του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο η κ. Σίρχολτς προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν και άλλες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς της αμερικανικής οικονομίας, όπως στις επιχειρήσεις. Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις θετικές επιστήμες, το μάνατζμεντ. Επίσης θα αυξηθεί η ζήτηση για τεχνίτες, από υδραυλικούς, τεχνικούς εγκατάστασης δικτύων, αλλά και για εργάτες που θα επισκευάζουν ανεμογεννήτριες.

Πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης θα χαθούν από τις ΗΠΑ και θα κερδηθούν από χώρες με χαμηλότερο κόστος παραγωγής, το οποίο τις κάνει πιο ανταγωνιστικές απέναντι στις ΗΠΑ. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και στη βιομηχανία του Τύπου όπου θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στον έντυπο Τύπο. Ωστόσο θα δημιουργηθούν νέες στα ηλεκτρονικά μέσα, δεδομένου ότι και το 2024 οι άνθρωποι θα θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Μπορεί όλα τα παραπάνω στοιχεία να ισχύουν για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά σίγουρα δεν απέχουν πολύ από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET