HAPPY BODY

6 τρόποι να γυμνάσεις λίγο το κορμάκι σου, αν διαβάζεις όλη μέρα για εξεταστική!

Η χειρότερη περίοδος κάθε φοιτητή έχει ξεκινήσει. Είναι η στιγμή εκείνη που τη βγάζεις όλη μέρα μέσα στο σπίτι, καθισμένος σ’ ένα γραφείο (ή ξαπλωμένος στο κρεβάτι) και όλο διαβάζεις, διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις. Ε, και τρως και λίγο παραπάνω…  Το ότι αποφάσισες να διαβάσεις όμως (πες μου κι εμένα πώς το κάνεις) δε σημαίνει πως […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

28 Ιανουαρίου, 2019

Η χειρότερη περίοδος κάθε φοιτητή έχει ξεκινήσει. Είναι η στιγμή εκείνη που τη βγάζεις όλη μέρα μέσα στο σπίτι, καθισμένος σ’ ένα γραφείο (ή ξαπλωμένος στο κρεβάτι) και όλο διαβάζεις, διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις. Ε, και τρως και λίγο παραπάνω… 

Το ότι αποφάσισες να διαβάσεις όμως (πες μου κι εμένα πώς το κάνεις) δε σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο μπαίνει αυτομάτως σε δεύτερη μοίρα. Πόσο μάλλον η υγεία σου. Επειδή, λοιπόν, δε θα σου βγει σε καλό αυτός ο κατήφορος που έχεις πάρει, εννοώντας την ακινησία και τις διατροφικές συνήθειες που έχεις υιοθετήσει τον τελευταίο καιρό, θα σου πρότεινα να εντάξεις λίγη άσκηση στην καθημερινότητά σου.

Όχι τρελά πράγματα, απλώς να μπεις στη διαδικασία να κουνήσεις λίγο το κορμάκι σου, να οξυγονώσεις τον εγκέφαλό σου και να πιάνεις κατά συνέπεια πιο εύκολα τις σημειώσεις. Διάλεξε και πάρε:

#1 Είχες τ’ όνειρό σου, το ποδήλατό σου

Όλοι κάποια στιγμή περάσαμε στην εφηβεία τη φάση μας με το ποδήλατο. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να το «ξεθάψεις» από την αποθήκη και να βγεις τσάρκα στους δρόμους. Αν σου κάνει και καλό καιρό, ποιος τη χάρη σου! Φώναξε και για παρέα κανένα φιλαράκι και δε θα θέλεις να γυρίσεις σπίτι. Πίστεψέ με, είναι από τους πιο εύκολους και καλούς τρόπους εκγύμνασης. Και τις ανάσες σου θα πάρεις από το διάβασμα και τους κοιλιακούς σου θα δυναμώσεις και τετρακέφαλο θα φτιάξεις. Τώρα αν δεν έχεις ποδήλατο, δε χάθηκε κι ο κόσμος. Μπορεί να βολευτείς με αυτό του γυμναστηρίου ή απλά συνέχισε να διαβάζεις.

#2 Μια βoλτούλα στη γειτονιά μόνο καλό θα σου κάνει

Οκ δέχομαι ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και μπορεί να μην προτιμάς να ξοδέψεις το διάλειμμά σου στη γυμναστική και το λαχάνιασμα. Τότε γιατί δεν πας μια απλή βόλτα στη γειτονιά ή όπου αλλού σε βολεύει; Το χρωστάς άλλωστε στις αρθρώσεις σου (βλ. γόνατα) τόσες ώρες που κάθεσαι. Να ξέρεις πως όταν περπατάς, με έναν πιο έντονο ρυθμό βέβαια, βοηθάς τον οργανισμό σου να επιτυχύνει το μεταβολισμό και να κάψει παραπάνω θερμίδες. Και μην ξεχνάς πως με το περπάτημα θα καθαρίσει το μυαλό και θα ηρεμήσεις από το τόσο άγχος.

#3 Καλό το περπάτημα, αλλά δώσε μια ευκαιρία και στην τρεχάλα

Πριν στρώσεις τα βιβλία σου στο γραφείο και όσο είναι πρωί ακόμα, βγες για ένα γρήγορο jogging! O οργανισμός μας τις περισσότερες καύσεις τις κάνει πριν καν φάει! Βγες λοιπόν πρωί με την αυγούλα για τρέξιμο, βάλε ακουστικά και στο υπόσχομαι πως μέχρι να τελειώσεις τις εξετάσεις θα έχεις χάσει κιόλας! Άσε τα «νυστάζω» και τις γκρίνιες. Με τη δροσιά που θα χτυπάει το προσωπάκι σου καθώς θα τρέχεις, θα ξυπνήσεις πολύ γρήγορα!

#4 Shake it off

Για λίγο πιο fun καταστάσεις, για να περάσεις και λίγο καλά βρε παιδί μου, μην τα βλέπεις όλα σαν αγγαρείες. Βάλε τη μουσικούλα σου στο τέρμα κι απλώς χόρεψε στο ρυθμό της. Ο χορός αδιαμφισβήτητα φτιάχνει τη διάθεση, αποτελεί πολύ καλή γυμναστική και σε κάνει να ξεχνιέσαι για λίγο από εξεταστικές, διαβάσματα και όλα τα κακά του κόσμου.

#5 Εισπνοή, εκπνοή και ξεκίνα yoga/pilates

H yoga και το pilates σε βοηθούν να ηρεμείς μέσα σου και ταυτόχρονα να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή σε περίπτωση που ο καθηγητής σας κοροϊδέψει πάλι και βάλει ό,τι πιο αντισός βρει. Πέραν αυτού όμως, επειδή θα είσαι αρκετές ώρες σκυμμένος σε ένα γραφείο, η yoga και το pilates, συμβάλλουν στο να διατηρηθεί σωστή η στάση του σώματός σου προστατεύοντας την σπονδυλική στήλη, καθώς επίσης και να διατηρήσεις το βάρος σου. Λίγες ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα είναι καλά πιστεύω!

#6 Φόρα το μαγιό σου και πήγαινε για μια βουτιά στο κολυμβητήριο

Από τις καλύτερες λύσεις, έχω να πω. Ναι μεν ίσως να τρώει λίγο παραπάνω χρόνο από τις προηγούμενες, αλλά αξίζει και περισσότερο. Μπορείς λοιπόν να γραφτείς στο κολυμβητήριο της περιοχής σου – εκτός των άλλων είναι και οικονομικό – και όποτε βρίσκεις λίγο ελεύθερο χρόνο να σκας μύτη, να πλατσουρίζεις λίγο, να κουνάς ποδαράκια και χεράκια και θα έχεις κάνει μια ολοκληρωμένη γυμναστική. Άσε που με το νερό θα νιώθεις πιο ξύπνιος κι αναζωογονημένος, με αποτέλεσμα να γυρίζεις σπίτι φρέσκος κι έτοιμος για διάβασμα.

Κράτα όσα είπα, διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο, αλλά σε καμία περίπτωση μη μου μπερδευτείς και αφιερώσεις όλο το χρόνο σου στη γυμναστική. Το πώς θα τα συνδυάσεις σωστά θα πρέπει να το βρεις εσύ. Υγεία πάνω απ’ όλα!

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24!

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Glow Expert 4D: Η νέα σειρά του bioten με καινοτομία που παρέχει 4 δράσεις σε 1 επιλογή!

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με την καμπάνια «1000 BACK»!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

‘Sunshine guilt’: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει ενοχές όταν έξω έχει ήλιο, αλλά θες να σαπίσεις σπίτι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET