ΕΛΛΑΔΑ

Και μετά το πτυχίο, τι; Οι περισσότεροι Έλληνες γίνονται… δημόσιοι υπάλληλοι ή αστυνομικοί!

Ή πιο απλά, με βάση τη σημερινή κατάσταση προτιμούν μόνιμες θέσεις. Ο Γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, υπογράμμισε τους κινδύνους που παραμονεύουν στη βιομηχανική παραγωγή, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από σχετική μελέτη. Αναφορικά με την ομιλία του, υπάρχει μεν παρουσίαση αναστροφής πτωτικής τάσης στη βιομηχανική παραγωγή, ωστόσο […]

Neopolis Team

10 Δεκεμβρίου, 2018

Ή πιο απλά, με βάση τη σημερινή κατάσταση προτιμούν μόνιμες θέσεις.

Ο Γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, υπογράμμισε τους κινδύνους που παραμονεύουν στη βιομηχανική παραγωγή, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από σχετική μελέτη.

Αναφορικά με την ομιλία του, υπάρχει μεν παρουσίαση αναστροφής πτωτικής τάσης στη βιομηχανική παραγωγή, ωστόσο οι απασχολούμενοι έχουν μειωθεί κατά 162.300 την τελευταία οκταετία, ενώ οι πτυχιούχοι απασχολούνται λιγότερο σε παραγωγικές δραστηριότητες και περισσότερο στο Δημόσιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Βέττας, το μερίδιο της μεταποίησης στο ΑΕΠ είναι 8,7%, τρίτο ποσοστό χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά το γεγονός ότι από το 2015 και μετά βελτιώνεται. Οι εξαγωγές αυξάνονται, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος αύξησης του εμπορικού ελλείμματος αν συγκρατηθούν, εξαιτίας επιβράδυνσης της ζήτησης, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνδυασμός με την αύξηση των εισαγωγών που συνοδεύει την ανάπτυξη.

H απασχόληση στη βιομηχανία σημειώνει αύξηση 13% την τελευταία τριετία, συνολικά όμως το διάστημα 2009 έως 2017 οι απασχολούμενοι έχουν μειωθεί δραματικά.

Παράλληλα παρατηρείται το φαινόμενο με τους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως στο Δημόσιο, τα σώματα ασφαλείας και γενικότερα σε όλους τους άλλους τομείς εκτός από αυτόν της παραγωγικής δραστηριότητας.

Τέλος, ο επικεφαλής οινομολόγος και διευθυντής οικονομικών αναλύσεων της ΤτΕ, Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, προκειμένου η χώρα μας να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου, το οποίο συρρικνώθηκε σημαντικά ως αποτέλεσματα του brain drain της κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET