ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου και υπάρχει μαθηματική εξήγηση γι’ αυτό!

Μήπως η Δευτέρα σού ξεκίνησε με ακεφιές; Με μια στεναχώρια ανεξήγητη; Ε, τότε θέλω να σου πω ότι δεν είναι τόσο ανεξήγηση η κατάσταση σου, αφού σύμφωνα με τους ψυχολόγους η σημερινή Δευτέρα δεν είναι σαν όλες τις υπόλοιπες μιας και πρόκειται για την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου όλου. Πιο συγκεκριμένα, είναι η λεγόμενη «Blue […]

Δήμητρα Πραντάλου

15 Ιανουαρίου, 2018

Μήπως η Δευτέρα σού ξεκίνησε με ακεφιές; Με μια στεναχώρια ανεξήγητη; Ε, τότε θέλω να σου πω ότι δεν είναι τόσο ανεξήγηση η κατάσταση σου, αφού σύμφωνα με τους ψυχολόγους η σημερινή Δευτέρα δεν είναι σαν όλες τις υπόλοιπες μιας και πρόκειται για την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου όλου. Πιο συγκεκριμένα, είναι η λεγόμενη «Blue Monday».

Αυτή η εξήγηση οφείλεται στον ψυχολόγο Dr Cliff Arnall, ο οποίος το 2005 έφτιαξε μία μαθηματική εξίσωση με σκοπό να βρει την χειρότερη ημέρα του χρόνου. Διότι σου λέει, θα υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη ημέρα που όλα θα πηγαίνουν… σκατά, ας το ψάξω με μια εξισωσούλα.

Έτσι λοιπόν, συνδύασε τον καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τον έναν ολόκληρο χρόνο που πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για να ξαναέρθουν, για να φτάσει στο αποτέλεσμα.

Στην εξίσωση οι αντιστοιχίες είναι: W= καιρός, D=χρέος, d= μηνιαίος μισθός, T= ο χρόνος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα, Q= ο χρόνος από την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να παρατήσουμε κάτι, M=χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης, Na=η ανάγκη να αναλάβουμε δράση.

Λαμβάνοντας υπόψη δηλαδή όλα τα παραπάνω δεδομένα, ο ψυχολόγος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλη ημέρα σαν την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου που να νιώθεις και να πέφτεις σε βαθιά μελαγχολία.

Κάπως έτσι, καθιερώθηκε η «Blue Monday» με την πλειονότητα των επιστημόνων ωστόσο,  να επισημαίνει ότι ο Arnall  δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από τους μαθηματικούς, που τον κατατάσσουν στις «ψευδοεπιστήμες» και τον απορρίπτουν ως… ανοησίες!

Δεν ξέρω αν η δική σου μέρα έχει ξεκινήσει χάλια, αλλά αν ναι, τότε κάτι μου λέει ότι δεν φταίει η Blue Monday, αλλά το ότι έχεις ξεκινήσει διάβασμα για εξεταστική. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET