ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Αθήνας!

Την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή και τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του νέου Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. Χθες πραγματοποιήθηκε και η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση στo opengov, με υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου να εκφράζει την ικανοποίηση του. Συγκεκριμένα, ανέφερε:«Είναι ένα ζήτημα, με το οποίο ασχολούμαστε επτά μήνες, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και […]

Neopolis Team

5 Ιανουαρίου, 2018

Την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή και τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του νέου Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. Χθες πραγματοποιήθηκε και η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση στo opengov, με υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου να εκφράζει την ικανοποίηση του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:«Είναι ένα ζήτημα, με το οποίο ασχολούμαστε επτά μήνες, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και αυτό φαίνεται και από τα σχόλια». Άλλωστε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, έχει αναφέρει ότι τα περισσότερα ζητήματα που είχαν προκύψει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας έχουν λυθεί.

Οι περισσότερες αντιδράσεις, πάντως, που κατεγράφησαν στη διαβούλευση, αφορούσαν τις σχολές και τα τμήματα (808 σχόλια) του νέου πανεπιστημίου και στην πλειονότητά τους διατύπωσαν το αίτημα αυτονομίας του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και την αυτονομία του τμήματος Επιστημών Γραφιστικών Τεχνών και Συσκευασίας. Πολλές αντιδράσεις (283 σχόλια) κατέγραψε και το άρθρο 5, που αφορά στους φοιτητές.

Ωστόσο η αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων είναι το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο, με την πλειονότητα να ζητάει την αυτόματη αναγνώριση των πτυχίων όλων των προηγούμενων ετών, ως πτυχία πανεπιστημίου. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου, τα ζητήματα αυτά, αλλά και όσα προέκυψαν από τη διαβούλευση, θα εξεταστούν, ώστε να διερευνηθεί ποια αιτήματα θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν -στο μέγιστο δυνατό βαθμό- και ποια όχι.

Καλή η ικανοποίηση από τα στελέχη του υπουργείου, στο ΤΕΙ Αθήνας όμως υπάρχει ορατός κίνδυνος να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο. 

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθηνών ανακοινώνει ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματος στην από 13/12/2017 συνεδρίαση της εξέτασε το θέμα της προόδου της εκπαιδευτικής διαδικασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας καθώς και της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών. Εκτιμά ότι λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων είναι ορατός ο κίνδυνος της απώλειας του Χειμερινού Εξαμήνου. Σε επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου θα γίνει αποτίμηση του Εκπαιδευτικού έργου, κατά Τμήμα, με βάση τις πραγματικά υλοποιηθείσες ώρες Εκπαίδευσης.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET