ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σχολεία διεξάγουν εκστρατεία για την επιρροή του Tate στα αγόρια, τα πράγματα είναι σοβαρά!

Ειδικά όταν συνεχίζεις να έχεις υποστηρικτές ενώ έχεις συλληφθεί για βιασμό και trafficking.

Neopolis Team

22 Φεβρουαρίου, 2023

Σε μία εποχή που μιλάει πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά για την αυτοδιάθεση των γυναικών, την ισότητα των φύλων και την κατάρριψη στερεοτύπων, εμφανίζεται ένας τύπος και απειλεί κάθε πρόοδο με την ακραία ρητορική του.

Το όνομα Andrew Tate θα το έχεις ακουστά (δυστυχώς), όπως επίσης τα μισογύνικα σχόλια που αραδιάζει στα podcast του. Βασικά, μια διόρθωση: αράδιαζε στα podcast του, μιας και τώρα είναι κρατούμενος στις φυλακές της Ρουμανίας για trafficking και βιασμό. Θα μιλούσαμε για νίκη, αν δεν είχε αφήσει πίσω του μια στρατιά κυρίως ανήλικων αγοριών (και ενηλίκων αντρών όμως), που έχουν ενστερνιστεί τις απόψεις του σαν να ακούγονται απόλυτα λογικές.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα νάρκισσο που αρέσκεται να επιδεικνύει τον πλούτο του, να μειώνει τη γυναίκα και να πουλάει ανωτερότητα. To κάνει ακόμα και σε άτομα δεκατίες μικρότερα από αυτόν, και ναι, μιλάμε για το περιστατικό με την Greta Thunberg. Έλα πείτε, πόση ηδονή νιώσατε όταν αυτό το beef που πήγε να ανοίξει μόνος του με μια 20χρονη, τον οδήγησε στη φυλακή; 

Andrew Tate and Tristan Tate are escorted by police officers outside the headquarters of the Directorate for Investigating Organized Crime and Terrorism in Bucharest (DIICOT) after being detained for 24 hours, in Bucharest, Romania, December 29, 2022. Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS

Όπως είπαμε όμως, ακόμα και μετά τις κατηγορίες για βιασμό και trafficking που τον βαραίνουν, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που τον στηρίζουν και θαυμάζουν τη θεωρία του για τη ζωή. Και δεν είναι κάποια μακρινή τάση του εξωτερικού.

Πρόσφατα δείξαμε ότι έχουμε κι εμείς εδώ υποστηρικτές του, που διοργάνωσαν συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας για να φωνάξουν συνθήματα όπως #FreeTopG. Η πορεία συμπαράστασης έγινε στις 15/1 στο Σύνταγμα, φέρνοντας στα social media διάφορα βιντεάκια που μας προκάλεσαν έναν… τρόμο θα πούμε. Οκ, κάποιοι το έκαναν για να τρολάρουν, αλλά δεν είναι όλοι οι φανς του τρολ, αλλά άτομα που πραγματικά θαυμάζουν τον Andrew Tate.

@kokkos.va 1 βιντεο από την πορεία με τον @president.gr @mrbeast #president #tate #πορεια ♬ Tourner Dans Le Vide – Indila

H έκταση του προβλήματος φαίνεται κι από το πόσο δραστικές λύσεις λαμβάνονται γι’ αυτό το νέο κύμα στα σόσιαλ μίντια. Στη Βρετανία διεξάγεται εκστρατεία καταπολέμησης των μηνυμάτων που περνάει ο πρώην πυγμάχος, Andrew Tate, στα νεαρά αγόρια. Οι καθηγητές παρατηρούν την ανησυχητική επιρροή του 36χρονου στις νέες ηλικίες, ενημερώνοντας ακόμα και τους γονείς.

Όπως πιστεύουν, τα σχολεία είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας, και η επιρροή του Tate πρέπει να εντοπιστεί και να καταπολεμηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Φοβούνται ακόμη και για ανατροπή όλης της προόδου που έχει γίνει στο κομμάτι της ισότητας των δύο φύλων, μέσα από τις σεξιστικές του απόψεις.

«Λυπάμαι που στερώ πολύτιμο χρόνο για να μιλήσω για τον Andrew Tate, αλλά οι γυναίκες πολεμούν ήδη αρκετά στην κοινωνία για να έχουν να αντιμετωπίσουν και τέτοιου τύπου αντιλήψεις», λέει η Chloe Stanton, καθηγήτρια λυκείου στο Λονδίνο.

Τους τελευταίους μήνες, οι μαθητές της Stanton άρχισαν να θαυμάζουν επικίνδυνα τον Tate, ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα της δέχθηκε την ερώτηση εάν ο σύζυγός της συμφωνεί να εργάζεται ως καθηγήτρια, ενώ άλλοι μαθητές μιλούσαν κοροϊδευτικά για τον βιασμό γυναικών.

Κάνει πλύση εγκεφάλου σε ολόκληρη γενιά αγοριών και αυτό είναι πολύ τρομακτικό. Πιστεύουν ότι έχει δίκιο επειδή είναι πλούσιος.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί το influence του Tate, λόγω των όσων έχει πετύχει και της οικονομικής του κατάστασης. Είναι ζάμπλουτος, άρα κάτι κάνει καλά και άρα πρέπει να ακολουθήσουν τις συμβουλές του.

«Στη σύγχρονη κοινωνία, η συσσώρευση καταναλωτικών αγαθών δημιουργεί ψευδαίσθηση σοφίας. Η πεποίθηση των οπαδών του Τέιτ ότι έχει δίκιο συνδυάζεται με το πολύ επικίνδυνο μήνυμά του», σημειώνει ο Michael Conroy, σύμβουλος νεότητας σε λύκεια της Βρετανίας. Καθηγήτρια στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας από την άλλη, δηλώνει:

Οι απόψεις αυτές για τις γυναίκες προϋπήρχαν του Τέιτ. Κάποια μισογυνικά πρότυπα, όμως, έχουν εξαπλωθεί ως αποτέλεσμα της δημοτικότητάς του.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET