ΕΛΛΑΔΑ

Στην παραλιακή έρχεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος, για βόλτες με θέα τη θάλασσα!

Απλά θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

1 Αυγούστου, 2022

Οι ωραίοι, άνετοι και βολικοί ως προς τα δρομολόγια ποδηλατόδρομοι είναι κάτι που ζηλεύουμε πολύ σε άλλες χώρες. Ή ζηλεύαμε, μιας και όπως διαβάζουμε στο carandmotor.gr, η Αθήνα αναμένεται να φιλοξενήσει έναν από τους ομορφότερους της Ευρώπης και να δώσει επιτέλους την ευκαιρία στους φίλους του πεταλιού να μετακινηθούν όπως αρμόζει. Ελπίζουμε απλά να έχει καλύτερη τύχη από τον Μεγάλο Περίπατο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δε συγκρίνεται με μια βόλτα πάνω στη σέλα, απόγευμα καλοκαιριού, όσο δίπλα σου απλώνεται η θέα της θάλασσας. Μέσα στο γενικότερο κυκλοφοριακό χάος της πόλης, η απουσία ποδηλατόδρομων είναι ένα παράπονο που έχουμε πολλοί. Κάτι πάει να γίνει λοιπόν, και μετά τον ποδηλατόδρομο αμφίδρομης ροής 11 χλμ. που ξεκινάει από το Θησείο και καταλήγει στην Εσπλανάδα του Φαλήρου, έρχεται νέος που θα καλύπτει απόσταση 13,5 χλμ περνώντας από 6 δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης).

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, το έργο ανάπλασης της «Αθηναϊκής Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος» που θα αναβαθμίσει πλήρως το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 24.713.200 ευρώ και χρηματοδοτείται από την EE, ενώ το πλάνο θέλει η ολοκλήρωσή του να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025. Δυστυχώς θα χρειαστεί να περιμένουμε. 

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη:

Πρόκειται για μια εμβληματική και στρατηγική παρέμβαση η οποία με την συμβολή και των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής θα συμβάλει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και της Αττικής μας στο σύνολό της. Το παραλιακό μέτωπο είναι ανάγκη να αποκτήσει ενιαίο «πρόσωπο» με αναπτυξιακό πρόσημο. Στόχος του έργου είναι να αναβαθμιστεί ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή κομμάτια του δημόσιου χώρου της Αττικής μας, και να αποδοθεί σε όλους τους πολίτες, πεζούς, ποδηλάτες, επισκέπτες και τουρίστες. Η παρέμβαση θα βελτιώσει με ουσιαστικό τρόπο την εικόνα αλλά και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Λεκανοπεδίου.

Ανυπομονούμε λοιπόν για την αλλαγή που θα φέρει τόσο ο ποδηλατόδρομος όσο και το γενικότερο έργο προϋπολογισμού περίπου 475 εκ. ευρώ στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Να σημειωθεί ότι ποδηλατόδρομος 8 χλμ. θα δημιουργηθεί και σε όλη τη διαδρομή της Ιεράς Οδού μέχρι τη Μονή Δαφνίου, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Αυτός θα συνδέει τον Δήμο Χαϊδαρίου με το κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια του ποδηλατικού δικτύου με τον Μητροπολιτικό Ποδηλατικό Άξονα «Φάληρο-Κηφισιά» και κατ’ επέκταση με το σύνολο των ποδηλατικών υποδομών της πρωτεύουσας.

Πάντως, αν δεν έχει βελτιωθεί και η κατάσταση της βενζίνης μέχρι τότε, προβλέπεται η γέννηση ενός νέου κυκλοφοριακού χάους, αλλά όχι εξαιτίας των αυτοκινήτων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET