ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η Αγγλία εξετάζει την απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων στους νέους κάτω των 25!

Θα ευχηθούμε καλή επιτυχία (κι ας μην το πιστεύουμε).

Neopolis Team

22 Μαρτίου, 2022

Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια που αποκτάται συνήθως σε νεαρή ηλικία. Το γυμνάσιο και το λύκειο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για ένα άτομο, που βλέπει παρέες και συμμαθητές να παλεύουν να μεγαλώσουν πρόωρα μέσω των γνωστών αντισυμβατικών συνηθειών, όπως ποτό και τσιγάρο. Η αμέσως επόμενη δημοφιλής εποχή που ξεκινάει κανείς το κάπνισμα είναι τα φοιτητικά χρόνια. Πολλοί την έχουν πατήσει κι εκεί…

Γενικότερα, τα νιάτα και η ομορφιά τους είναι το πιο συχνό θύμα του τσιγάρου, κι εκεί ακριβώς θέλει να «χτυπήσει» η κυβέρνηση της Αγγλίας προκειμένου να γίνει ‘smoke free’ έως το 2030. Για μια χώρα που έχει σήμα κατατεθέν τις παμπ βέβαια, το κόβουμε λίγο δύσκολο. Χαιρετίζουμε όμως την προσπάθεια κι ευχόμαστε τα καλύτερα!

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα εξετάζει να απαγορεύσει την αγορά καπνού σε άτομα κάτω των 25 ετών, προκειμένου να πετύχει το στόχο της, που είναι να απαλλαχθεί ολοκληρωτικά από αυτόν. Όπως δήλωσε στο Times ο Javed Khan OBE, πρώην διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού ιδρύματος για παιδιά στο Η.Β: «Σκεφτόμαστε σοβαρά για το θέμα της ηλικίας στην πώληση», προσθέτοντας:

Απλά δείτε τι μας έμαθε η εμπειρία του Covid. Το μαζικό μάρκετινγκ έχει μεγάλο αντίκτυπο, δουλεύει στ’ αλήθεια. 

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα έκανε ένα σχετικό tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού αναφορικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί η εξάλειψη του καπνίσματος, μιας κι αποτελεί μεγάλο αγκάθι στην κοινωνία. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι υπάρχουν 6 εκατ. καπνιστές στην Αγγλία και το τσιγάρο αποτελεί τη μεγαλύτερη, αποτρέψιμη αιτία θανάτου, με 64.000 περιστατικά να σημειώνονται μόνο το 2019.

Η έμπνευση για το παραπάνω μέτρο μάλλον ήρθε από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία θα απαγορεύει να αγοράζουν καπνό εφ’ όρου ζωής όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 2008.

Όπως είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι η υφυπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Αΐσα Βεράλ: «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι άνθρωποι δε θα αρχίσουν να καπνίζουν, οπότε θα καταστήσουμε αδίκημα την πώληση ή την προσφορά προϊόντων καπνού στους νέους.»


Photo by Irina Iriser from Pexels

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET