ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Το Χάρβαρντ ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για να επιστρέψουν οι φοιτητές!

Το πανεπιστήμιο θέλει να βάλει τέλος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Neopolis Team

7 Μαΐου, 2021

Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος πέρασε αδιαμφισβήτητα από πολλά κύματα και παρότι δεν καταλάβαμε τίποτα σχεδόν, φτάνει στο τέλος του. Όχι, δε θέλουμε να σας αγχώσουμε με την εξεταστική (αν και ε-ε-έρχεται!), αλλά να ελπίσουμε όλοι μαζί πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική κι εμείς θα επιστρέψουμε στη φοιτητική ζωή όπως θα έπρεπε να είναι.

Η οργάνωση στα πανεπιστήμιά μας είναι πάντα ένα βήμα πίσω δυστυχώς – πράγμα που αποδείχθηκε και με τις κλινικές, εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις -, ευχόμαστε όμως ο ερχομός του νέου ακαδημαϊκού έτους να σηματοδοτήσει και την επιστροφή μας για τα καλά στα αμφιθέατρα, χωρίς κωλύματα και γενικότερα προβλήματα. Προς το παρόν, δε γίνεται κάποια ιδιαίτερη κουβέντα επί του θέματος, την ίδια ώρα που μεγάλα ιδρύματα του εξωτερικού παίρνουν ήδη σχετικές αποφάσεις και σχεδιάζουν την ασφαλή επιστροφή των φοιτητών.

Μεταξύ αυτών και το Χάρβαρντ, το οποίο μόλις ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (με την τελευταία δόση να έχει γίνει τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του εξαμήνου) προκειμένου να επιστρέψουν στο campus του οι φοιτητές. Ο πρόεδρος Lawrence S. Bacow συγκεκριμένα, έστειλε μήνυμα στην κοινότητα, κάνοντας γνωστή την απόφαση του πανεπιστημίου, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ιδρυμάτων, όπως του Παν/μίου της Βοστώνης, του Παν/μίου της Μασαχουσέτης στο Άμερστ, κ.α.

Οι φοιτητές του Χάρβαρντ θα μπορούν να εμβολιαστούν με Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, καθώς και σε έκτακτη ανάγκη με AstraZeneca και Oxford. Θα υπάρχει η δυνατότητα εξαίρεσης ωστόσο, για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Όπως αναφέρει το ίδρυμα, η κίνηση αυτή γίνεται σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η υγεία των μελών του, καθώς και να προσφέρει μια «λιγότερο περιορισμένη και πιο γερή εμπειρία σε όλους τους φοιτητές αυτό το φθινόπωρο».

Από την άλλη, προσωπικό κι ερευνητές δε θα αναγκαστούν να κάνουν το εμβόλιο, με τον πρόεδρο Lawrence S. Bacow όμως, να λέει ότι, σε κάθε περίπτωση, περιμένουν από αυτούς να προβούν σε κάθε πιθανή προσπάθεια να λάβουν τις δόσεις.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET