ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Σόρρυ που σας το χαλάω, αλλά ο πιο τοξικός χαρακτήρας εκεί μέσα είναι ο Σάκης!

Ο άντρας «παλαιάς κοπής» που λέγαμε...

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

12 Απριλίου, 2021

Το Survivor φέτος έχει βαλθεί να μας στέλνει για ύπνο με τα νεύρα κρόσια. Η παραγωγή έχει προσπεράσει προ πολλού το αγωνιστικό κομμάτι, δεν το βλέπει καν πια, κι έχει επικεντρωθεί πλήρως στο να δείχνει όσο περισσότερο ξεκατίνιασμα γίνεται. Όλα αυτά βέβαια θα της ήταν αδύνατο να τα καταφέρει, αν δεν είχε τους ιδανικούς παίκτες να της τα προσφέρουν.

Τριαντάφυλλος και Παππάς είναι κάτι σαν τζακ ποτ για ένα παιχνίδι ριάλιτι και νομίζω ότι ο Ατζούν ξεκάθαρα νιώθει τυχερός στην τοποθεσία Άγιος Δομίνικος. Εμείς από την άλλη, αναρωτιόμαστε τι αμαρτίες πληρώνουμε και πρέπει να υποστούμε κάθε βράδυ το παραλήρημα της 5άδας – που παραμένει ίδια σε αριθμό, αφού την αποχώρηση της Χριστίνας εξισορρόπησε η προσθήκη του Ντάφυ.

Κάποιος πιο πονηρεμένος από μένα, θα έλεγε ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με τον ερχομό της έτοιμης παρέας, Ταβλαδάκη, Σάκη και Χριστίνας. Οι δύο εξ αυτών μας αποχαιρέτησαν πολύ γρήγορα κι έμεινε ο δυνατός σαν παίκτης αλλά πιο αδύναμος σαν χαρακτήρας, Σάκης, και τα ντράβαλα στη Δομινικανή Δημοκρατία καλά κρατούν.

Ο Παππάς μπορεί να κρατάει τα σκήπτρα της πιο κακιασμένης φυσιογνωμίας ριάλιτι, αλλά το όλο λάθος βρίσκεται στο Σάκη. Τόσο εντός Survivor όσο κι εκτός.

Μιλάμε για ένα νέο παιδί, το οποίο μπήκε σε ένα παιχνίδι με πολύ άγριες διαθέσεις κι από την αρχή φάνηκε για τι τύπο μιλάμε. Είναι αυτός ο «παλαιάς κοπής» άντρας, που μιλάει με αντρίκιες κουβέντες (σύμφωνα με τον ίδιο πάντα), που ξέρει να βάζει στη θέση τους τους άλλους με τις φωνές του, την απειλητική του στάση και με κοφτές και προστακτικές φράσεις όπως «Μάθε να μιλάς» ή «Μην αναφέρεις το όνομά μου», γιατί από διάλογο δεεεν. Είναι αυτός που δε σηκώνει πολλά πολλά και θα το δείξει μέσα από το αμίλητο υφάκι του μπροστά στις κάμερες και με τα προσβλητικά του λόγια πίσω από αυτές, όπως έγινε στην περίπτωση του Νίκου Μπάρτζη.

Και σε μια περίοδο πολύ κοντινή με τις αποκαλύψεις έναντι τοξικών ανδρικών προσώπων είναι λίγο άσχημο να βλέπεις γυναίκες να βγάζουν αγαπημένο παίκτη έναν τέτοιο άντρα. Αναφέρομαι στο poll της Soula Glamorous, η οποία έχει κατά κύριο λόγο γυναικείο κοινό. 

Μιλάμε για έναν τύπο που έχει μπει από το πρώτο λεπτό διαβασμένος σε ένα παιχνίδι και κυρίως αποφασισμένος να κάνει τη ζωή πατίνι σε δύο παιδιά: Τζέιμς και Νίκο. Δίνει το σήμα σε όλους τους υπόλοιπους να «πατήσουν» έναν παίκτη κυρίως, τον πρώτο από τη δυάδα, γιατί γνωρίζει ότι δεν είναι αγαπητός στο κοινό.

Αναφέρει εμμονικά το όνομα του ενός από την πρώτη στιγμή, αλλά όταν εκείνος τολμάει να αναφέρει το δικό του, γίνεται πυρ και μανία και του το απαγορεύει. Έχει δώσει σημάδια τέρμα προσβλητικής συμπεριφοράς σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος (τα οποία ο ίδιος δεν κατάφερε να διαψεύσει, παρά να μαζέψει τη βρεγμένη ουρίτσα του) και βίαιης προδιάθεσης, ενώ επίσης πουλάει μαγκιά με το όλο στυλ του και το πλεονέκτημα της δήθεν αθλητικής του παιδείας, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι εκείνος που μπήκε σε ένα παι-χνί-δι (θα το τονίζω για πάντα αυτό) με σκοπό να διαλύσει ψυχολογικά παιδιά που αρχικά ήταν συμπαίκτες του, έπαιζαν στην ίδια ομάδα.

Και είναι ο τρόπος που το κάνει, που φωνάζει tooooxic! Είναι το πόσο σοβαρά έχει πάρει την όλη υπόθεση και το ίχνος χιούμορ που δεν έχει πάνω του, ώστε να δει λίγο πιο ελαφριά το πράγμα και να μην αντιμετωπίζει σαν εχθρούς ανθρώπους που είναι απλά ανταγωνιστές σε ένα – μαντέψτε! – παιχνίδι.

Για το τι έχει γίνει μεταξύ αυτού και της Μαριαλένας δεν μπορούμε να το ξέρουμε σίγουρα, αν και οι φήμες στα social media δίνουν και παίρνουν. Κρίνοντας όμως με τα όσα μας έχει δείξει ο ίδιος στο Survivor, δεν είναι πρότυπο άνδρα, τον οποίο δικαιολογείται να στηρίζουν γυναίκες. Αυτό που αντιλαμβάνομαι ωστόσο, είναι ότι το αυταρχικό κι απόλυτο στυλάκι, το βαρύ, θεωρείται κι αρρενωπό. Πρέπει ο άντρας να μπήξει και λίγο τις φωνές για να είναι σωστό αρσενικό. Πρέπει να κουνήσει απειλητικά το χέρι του για να μπορέσει να επιβληθεί. Ο κοκκινοτρίχης Τζέιμς με την κοιλίτσα είναι φλώρος για τα γούστα μας… 

Θυμίζει πολύ τη λογική της Ιωάννας Μπέλλα, ότι όλες μας έχουμε φάει ένα χαστουκάκι και όποια δεν το παραδέχεται λέει ψέματα. Τελικά, μας χαρακτηρίζει αυτή η άποψη; 

Μετά όμως, θυμάμαι πάλι ότι πριν λίγους μήνες κράξαμε τον Παύλο Χαϊκάλη για τη δήλωσή του ότι είναι άνδρας παλαιάς κοπής, αλλά όταν εμφανίζεται ένας τέτοιος που δεν το έχει παραδεχτεί ανοιχτά αλλά φέρει πολλά χαρακτηριστικά πάνω του, τον βγάζουμε αγαπημένο παίκτη. Επειδή είναι νέος κι ωραίος; Κρίμα, αλλά αυτό δε θα έπρεπε να είναι κριτήριο για το αν δεχόμαστε ή όχι τέτοιες συμπεριφορές.

Κάτι που του δίνω ωστόσο, είναι ότι πού και πού, εκεί ανάμεσα στη σοβαροφάνειά του πετάει κάνα αστειάκι…

Υ.Γ. 1 Ξέρω ότι δεν έχει μεγάλη σχέση με τα παραπάνω (μπορεί και να ‘χει βέβαια), αλλά στο πάρτι της ένωσης έλεγε ότι ξεμάτιαζε την Ελευθερία κι ότι την είχε φάει το μάτι της Άννας Μαρίας. Νόμιζα ότι διανύαμε τον 21ο αιώνα γενικά… 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET