fbpx

7 «σημάδια» που νομίζεις ότι πρέπει να τα ξαναβρείτε, αλλά είναι απλά στο μυαλό σου!


Όλες έχουμε βιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας την κατάσταση… «επανασύνδεση με τον πρώην»! Είναι όταν χωρίζεις, αλλά βαθιά μέσα σου δεν το έχεις πάρει απόφαση πως τελειώσατε οριστικά. Κι εκεί που νιώθεις πως έχει προχωρήσει και είσαι πιο ανεξάρτητη και ολοκληρωμένη, ξαφνικά μπαίνουν στο παιχνίδι οι δεύτερες σκέψεις και κάποια περίεργα γεγονότα-συμπτώσεις.

Οκ δε λέω, είναι λογικό να νιώθεις κάπως μπερδεμένη και ίσως τώρα που το βλέπεις με μια πιο ήρεμη ματιά να σκέφτεσαι πως μια δεύτερη ευκαιρία αξίζει να δοθεί. Εκεί όμως είναι που κρύβεται και το λάθος. Σε κάθε περίπτωση, υπήρξε ένας λόγος που χώρισαν οι δρόμοι σας, κάτι που δε μπορέσατε να διαχειριστείτε και σας οδήγησε στο να τα «παρατήσετε». Τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτήν τη φορά, αν τύχει κάτι αντίστοιχο, θα το αντιμετωπίσετε διαφορετικά;

Θα σου πω εγώ τι: Όλες αυτές οι συμπτώσεις και τα τυχαία γεγονότα που σου συμβαίνουν κι εσύ τα μεταφράζεις ως σημάδια για επανασύνδεση. Όμως μάντεψε… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

#1 Ας ξεκινησόυμε από το κλασικό… σου λείπει

Νομίζεις ότι σου λείπει! Η συνήθεια είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχεις να αντιμετωπίσεις σ’ έναν χωρισμό. Ναι μεν σου λείπει το άτομο, αλλά περισσότερο σου λείπει η ιδέα του ότι είχες έναν άνθρωπο δίπλα σου, με τον οποίο μοιραζόσουν πράγματα και περνούσες καλά. Ωστόσο, για θυμήσου και τον τελευταίο καιρό, λίγο πριν επέλθει ο χωρισμός, τους τσακωμούς, τις εντάσεις και τα κλάματα. Πιστεύεις ειλικρινά ότι ΔΕ θα το πιάσετε από εκεί που το αφήσατε;

#2 Όλο υπονοούμενα αυτό το παιδί

Αν και έχει περάσει καιρός από τότε που χωρίσατε, εκείνος προσπαθεί να δείξει με κάθε τρόπο πως ασχολείται ακόμα. Ξέρεις τώρα, likes στο facebook, περίεργα stories στο Insta κλπ. Το άσχημο στην όλη υπόθεση δεν είναι ο παιδιάστικος τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να σε προσεγγίσει, αλλά το γεγονός ότι τα καταφέρνει. Στο τσακ είσαι να στείλεις να πείτε τα νέα σας… Εγώ ένα έχω να πω. Ούτε του λείπεις ούτε νιώθει μόνος του. Θέλει απλώς να τραβήξει την προσοχή σου, μην τυχόν και το καταφέρει κάποιος άλλος. Αν όντως του έλειπες, θα έκανε μια πιο ουσιαστική προσπάθεια!

#3 Ήταν της μοίρας γραφτό να συναντηθείτε ξανά, μπορεί και όχι

Κάθε φορά που τον βλέπεις εντελώς τυχαία μπροστά σου, το αποδίδεις στη μοίρα που θέλει να σας φέρει κοντά. Δε γίνεται με τόσα μέρη εσείς να βρίσκεστε όλως τυχαίως συνεχώς στο ίδιο. Ε, λοιπόν μάντεψε. Δε δουλεύει το σύμπαν για χάρη σας. Πολύ απλά συνεχίζεις να συχνάζεις στα στέκια σας, το ίδιο κι εκείνος. Δεν αλλάξατε διεύθυνση, πόλη, χώρα, για να σταματήσετε να πέφτετε ο ένας πάνω στον άλλον. Απλώς χωρίσατε.

#4 Όλα τον θυμίζουν, παλιά και αγαπημένα

Και έρχεται εκείνη η στιγμή που λές φτάνει η κλάψα, ώρα να προχωρήσεις στη ζωή σου. Έλα όμως που τα πάντα γύρω σου δε σ’ αφήνουν να τον ξεχάσεις: ταινίες, τραγούδια, φράσεις, μέρη. Κι έλα που εσύ τα εκλαμβάνεις όλα λάθος! Αντί να σκεφτείς (ορθά) πως όλους αυτούς τους συσχετισμούς τους βγάζεις από το μυαλό σου, εσύ καταλήγεις πως είναι γραφτό να είστε μαζί. Συγγνώμη, αλλά δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που νιώθει πως όλα της «μιλούν» ύστερα από έναν χωρισμό…

#5 Δεν μπορείς να βρεις τον έρωτα

Τι κι αν έχεις χωρίσει μήνες τώρα, με όσους κι αν έχεις προσπαθήσει να βγεις, δεν πήγε και πολύ καλά. Στα μάτια σου φαίνονται όλοι λάθος και αυτόματα μπαίνεις σε μια διαδικασία σύγκρισης. Και όλοι ξέρουμε ποιος βγαίνει νικητής σ’ αυτήν. Το ότι δεν μπορείς να βρεις κάποιον αυτήν την περίοδο που να ταιριάζεις, δε σημαίνει ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι η επιστροφή στον πρώην. Λύση είναι να δεχτείς το γεγονός πως είσαι και θα είσαι single για όσο πάρει, όπως επίσης λύση είναι να βγεις και να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο. Και θα βρεθεί εκείνος ο ένας που αξίζει, trust me.

#6 Καμία σαν εσένα

Αρχικά γιατί παρακολουθείς ακόμα τι κάνει; Τέλος πάντων, επειδή δεν έχει βρει καμία να αναπληρώσει τη θέση σου, δε σημαίνει ότι σε θέλει ακόμη. Μάθε πως ίσως ο τύπος να κάνει τη ζωάρα του τώρα, να χαίρεται τις εφήμερες σχέσεις του και να απολαμβάνει την ελευθερία του. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος! Ούτε θα συνειδητοποιήσει στα καλά καθούμενα πόσο σημαντική του ήσουν. Και πες ότι όντως δεν έχει βρει αντικαταστάτρια, θες να γυρίσεις σ’ έναν άνθρωπο που επειδή δε βρήκε κάποια άλλη θα βολευτεί με εσένα; Θέλεις να είσαι η έσχατη επιλογή;

#7 Σου στέλνει χρόνια πολλά μέχρι και των Αγίων Πάντων 

Το ότι στέλνει να σου ευχηθεί για τα γενέθλιά σου, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.ο.κ, δε σημαίνει απαραίτητα ότι λιώνει για σένα. Μπορεί να θέλει να μάθει τα νέα σου ή να σου ανακατέψει ξανά τη ζωή, αλλά όχι και να σου ζητήσει να τα ξαναβρείτε. Εκτός βέβαια κι αν το πει ξεκάθαρα. Παρόλα αυτά εσύ σταμάτα να δίνεις ψεύτικες ελπίδες στον εαυτό σου και προχώρα μπροστά!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET