ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πιστεύεις ότι η σχέση σου είναι όμορφη κι υγιής; Τότε σίγουρα αναγνωρίζεις τα παρακάτω χαρακτηριστικά σ’ αυτή!

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στις μέρες μας, είναι να βρεις κάποιον που μοιράζεστε τους ίδιους στόχους όταν πρόκειται για μία ερωτική σχέση. Η εύρεση εκείνου του ατόμου που θέλει τα ίδια πράγματα με εσένα μπορεί να αποβεί αποθαρρυντική διαδικασία τις περισσότερες φορές. Το ξεκίνημα κάθε σχέσης προσφέρεται ως δοκιμαστική περίοδος για να δεις τελικά […]

Default avatar

Guest Author

25 Μαΐου, 2017

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στις μέρες μας, είναι να βρεις κάποιον που μοιράζεστε τους ίδιους στόχους όταν πρόκειται για μία ερωτική σχέση.

Η εύρεση εκείνου του ατόμου που θέλει τα ίδια πράγματα με εσένα μπορεί να αποβεί αποθαρρυντική διαδικασία τις περισσότερες φορές. Το ξεκίνημα κάθε σχέσης προσφέρεται ως δοκιμαστική περίοδος για να δεις τελικά αν τα πράγματα θα λειτουργήσουν καλά μεταξύ σας κι αν αυτά που θέλεις, έρχονται σε συμφωνία με αυτά που θέλει εκείνος/η.

Και μπορεί να μην είναι μυστικό, πως οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν διαφορετικά πράγματα, όμως οι σχέσεις συχνά μετατρέπονται σε δύστροπες και προβληματικές καταστάσεις, καθώς εμείς είμαστε αυτοί που τα κάνουμε όλα περίπλοκα, ενώ δεν θα έπρεπε.

Όταν λοιπόν θέλεις να βρίσκεσαι σε μια πραγματικά υγιής σχέση, τα παρακάτω 8 πράγματα είναι κι αυτά που πρέπει να τη χαρακτηρίζουν και τίποτα περισσότερο:

1. Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη πολλές φορές είναι τόσο αυτονόητη που καταλήγουμε να τη θεωρούμε δεδομένη και τελικά να τη χάνουμε εντελώς. Ωστόσο, αν η σχέση σου χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, δεν φοβάσαι αν ο/η σύντροφος σου σου είναι πιστός/η και δεν έχεις αμφιβολίες για το πως οι ατομικές αποφάσεις του/της θα επηρεάσουν τη σχέση σας, τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο.

2. Συντροφικότητα

Λένε πως πολλές φορές οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές που ξεκινούν από μία φιλία. Αυτό συμβαίνει, γιατί είναι απαραίτητο σε μία υγιή ερωτική σχέση, ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να είναι κι ο/η καλύτερος/η φίλος/η σου πέρα από ερωτικός σύντροφος και να μπορείς να είσαι μαζί του/της, ο εαυτός σου. Να μπορείτε να κάνετε πράγματα που σας διασκεδάσουν μαζί και να μοιράζεστε κοινές εμπειρίες χαράς κι ευτυχίας.

3. Ειλικρίνεια

Όσο υπάρχει ειλικρίνεια σε μία σχέση, μην τρέμεις κανέναν και τίποτα. Κι αυτό ισχύει για οποιαδήποτε κατάσταση αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της σχέσης. Παρόλα αυτά, για να καταφέρει ένα ζευγάρι να είναι 100% ειλικρινές πρέπει να έχει μάθει να αντέχει και την αλήθεια, που πολλές φορές πονάει και δεν αρέσει σε όλους.

4. Περιπέτεια

Οι σχέσεις κι ειδικά σε αυτές τις ηλικίες είναι κάπως «αναλώσιμες», ας μου επιτραπεί η λέξη. Εννοούμε, δηλαδή, ότι από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα, να βαλτώσουν και να μείνουν στάσιμα. Μία υγιής σχέση λοιπόν πρέπει να χαρακτηρίζεται από περιπέτεια, εξερεύνηση νέων πτυχών της ζωής και δημιουργία νέων και κοινών εμπειριών.

5. Χιούμορ

Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν πας ούτε μέχρι το περίπτερο, όχι να κάνεις και σοβαρή ή πόσο μάλλον υγιή σχέση. Πρέπει να σε κάνει να γελάς και να τον/την κάνεις κι εσύ. Αυτό είναι έρωτας κι έτσι διατηρείται το πάθος κι η ζωντάνια σε μία σχέση.

6. Ανεξαρτησία

Η ανεξαρτησία είναι το Α και το Ω σε μία υγιή σχέση. Πρέπει να έχεις τον χώρο σου και αυτός/ή τον δικό του/της για να μπορέσετε να είστε καλά μαζί. Αν χάσετε τους εαυτούς σας, αργά ή γρήγορα θα χαθεί κι η σχέση σας. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους και σας γεμίζουν.

7. Επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι η πεμπτουσία σε μία σχέση. Κι όταν λέμε επικοινωνία, δεν μιλάμε μόνο για το γεγονός ότι θέλετε να συναντιέστε. Εννοούμε κυρίως, τη συζήτηση, την ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών που θα βοηθήσουν στην ατομική, αλλά και την κοινή σας εξέλιξη.

8. Υπομονή

Η υπομονή όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, είναι βασικό στοιχείο μίας υγιούς σχέσης. Δεν παραλληλίζουμε την υπομονή, ωστόσο, με την ανοχή. Δεν πρέπει να επιμένεις σε κάτι που δεν αλλάζει και δεν βελτιώνεται. Όμως, πρέπει να είσαι υπομονετικός/ή με έναν/μία σύντροφο που βλέπεις ότι αξίζει να περιμένεις.


Και μία βασική διευκρίνηση, μία υγιής σχέση δεν σημαίνει πως αποτελείται από δύο «ίδια» άτομα. Μπορεί ο/η σύντροφος σου να είναι εντελώς διαφορετικός/ή από εσένα, αλλά να καταφέρνετε να συνυπάρξετε και να δώσετε ο ένας στη ζωή του άλλου αυτό το «αλατοπίπερο» που λείπει από την ανιαρή μας καθημερινότητα. 

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET